ISPOVIJEST STUDENTA: NE STOPIRAJTE, putem Nikšić-Cetinje krstari ćelavi manijak - Volim Podgoricu

ISPOVIJEST STUDENTA: NE STOPIRAJTE, putem Nikšić-Cetinje krstari ćelavi manijak

Mučne scene koje je sasvim slučajno prije dvije godine doživio stopirajući na putu od Nikšića ka Cetinju, dvadesetogodišnji student Josif Perović iz Nikšića pokušaće da predstavi kratkim igranim filmom, kojim želi da svoje vršnjake upozori da lako mogu postati meta seksualnog zlostavljanja.
Perović je ružno iskustvo doživio kao maloljetnik kada je jedne nedjelje, želeći da „ušpara” koji euro, odlučio da stopira od Nikšića ka Cetinju, gdje je učio u tamošnjoj likovnoj školi. Nedjelja, koja je ličila na mnoge druge, nažalost, ostaće mu u dubokom sjećanju, jer je postao meta pedofila.

Od toga dana, talentovani Nikšićanin se često prisjeća scena zlostavljanja, koje je doživio u skupocjenom automobilu krupnog, ćelavog čovjeka… Nedavno, ipak je odlučio da o svom mučnom iskustvu javno progovori kako bi upozorio mlade da na toj dionici „krstari” i seksualni manijak!

„Imao sam novac, ali toga dana, ne znam zašto, odlučio sam da stopom idem od Nikšića do Cetinja. Na stopu za Cetinje niko nije htio da stane, ali ja sam odlučio da ne odustajem pa makar stopirao do jutra. Tada se ispred mene zaustavio bijesni Okupio sam svoje drugare koji se bave marketingom, internetom, programiranjem i odlučili smo da napravimo film koji će predstaviti sve što sam preživio automobil, a ja iako sam imao pravilo da ne sjedam u vozila koja nijesam stopirao, ušao sam”, prisjetio se Perović.

Mladić nije ni pomišljao šta ga čeka na putu do Cetinja, a da nešto sa vozačem nije kako treba postalo mu je jasno kada je počeo da ga ispituje da li posjećuje „klubove zatvorenog tipa”…

„U trenutku sam pomislio ovaj se sa mnom šali, ali ubrzo je situacija postala ozbiljna. Počeo je da priča stvari kojih ne želim ni da se sjećam. Taj lik odjednom je potpuno promijenio disanje, boju glasa, pokrete. A, onda su njegove krupne ruke počele da me dodiruju po koljenima. Užas. Pokušavao je da mi dodirne grudi. Ja sam mu sklanjao ruke, ali je bio veoma jak, krupan, nasilan. U jednom trenutku govorio sam sebi smiri se, u drugom sam razmišljao ovo je kraj, ovaj će me uništiti. Nijesam znao šta da radim. Nijesam umio da reagujem”, prisjetio se Josif.

Na ulasku u Cetinje, Perović je pomislio da će njegovim mukama doći kraj, ali nije bilo tako. Manijak je naglo skrenuo ka nekom seoskom putu, a onda je automobil zaustavio ispod neke stijene.

„Počeo je tada sve glasnije da diše, dahće, da me dira po nogama. Branio sam se, vikao. A onda u trenutku je sve stalo zaustavio se i rekao mi da izađem napolje i za mnom bacio moju torbu. Tu je, srećom, bio kraj mojim mukama”, ispričao je Perović.

Mladić je narednog dana strašno iskustvo prenio prijateljima, a tek nakon godinu odvažio se da i roditeljima ispriča šta je tog dana doživio. Bilo je kasno da slučaj prijavljuje policiji, da bilo šta učini, a već mjesecima samo pokušava da zaboravi da je bio meta manijaka.

Igrani kratki film o seksualnom nasilju koji želi da snimi, smatra Perović, biće dovoljan apel ne samo maloljetnicima i roditeljima, već i pedofilima i seksualnim manijacima da to ne smiju da čine i da takve stvari ne smiju da prođu nekažnjeno.

“Okupio sam svoje drugare koji se bave marketingom, internetom, programiranjem i odlučili smo da napravimo film koji će predstaviti sve što sam preživio. Napisao sam scenario. Film će se snimati na engleskom jeziku i planiramo da ga plasiramo na svjetsko tržište. Veliki je posao pred nama, imamo velike planove i uz podršku nadamo se da ćemo uspjeti. Film će se zvati Crossroads ili Raskršće”, ističe Perović.

Josif očekuje da će najkasnije za godinu film ugledati svijetlo dana, te da će biti prebačen i na filmsku traku kako bi se puštao i u bioskopima.

Priča se opet ponovila…

Nikšićanin je stres, kako kaže, uspio da prevaziđe spontano, mladalački, ali sve mu se vratilo kada je čuo da je prošlog ljeta i njegov drug postao meta istog seksualnog napasnika.

„Na istom putu, isti automobil, identične registracije, ćelavi, krupni lik je na gotovo sličan način napastvovao mog druga, koji je tada bio maloljetan. Užas, ponovo sam tada sve preživio”, tvrdi Josif.

Tada je Nikšićanin shvatio da manijak često „krstari” od Podgorice ka Cetinju i svoje niske, bolesne porive iživljava na maloljetnicima, koji samo na stopu traže prevoz.

(Dnevne novine)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com