PODGORICA: U stijenama krili heroin, snajpere, automate i bombe - Volim Podgoricu

PODGORICA: U stijenama krili heroin, snajpere, automate i bombe

Desetine policajaca u uniformi i civilu upale su juče u prvi sumrak na posjed Podgoričanina Ivana Vučinića u trenutku kada je vršena primopredaja droge sa sugrađaninom Milanom Mićom Vujanovićem. Sinoćni epilog jedne od najvećih akcija podgoričke policije u posljednjih nekoliko godina su na desetine kilograma zaplijenjenog heroina, snajperi, automati, škorpioni, razne vrste pištolja, protivpancirni i drugi meci, kao i falsifikovana dokumenta.

Prema pouzdanim informacijama Dnevnih novina, droga i oružje su nađeni u kući Vučinića, na raznim mjestima u dvorištu, kao i u obližnjim šupljinama stijena.

Policijska akcija, koja je do tančina isplanirana, započeta je u popodnevnim satima nakon što je policija došla do operativnih podataka da će tog dana oko 17 časova doći do primopredaje veće količine droge, a koja će se obaviti u blizini kuće Vučinića u Rogamima.

Prema saznanjima Dnevnih novina, policija je u blizini lokacije na kojoj je trebalo da dođe do razmjene postavila zasjedu i nakon što su se osumnjičeni našli kako bi izvršili primopredaju munjevitom akcijom lišila ih slobode. Tom prilikom zaplijenjena je određena količina heroina koja je bila predmet primopredaje.

Odmah nakon hapšenja policija je započela detaljni pretres kuće i pomoćnih objekata koji pripadaju Vučiniću, kao i okolnog terena, koji je trajao sinoć do 22 časa, a biće nastavljen danas. U akciji pretresa učesvovao je veliki broj policajaca, a u pretragu lokacije bili su uključeni i specijalni psi obučeni za pronalazak droge.

Prema saznanjima DN, Vučinić i Vujanović su od ranije poznati policiji upravo zbog vršenja krivičnih djela veza nih za šverc droge.

Inače, za Vujanovićem su raspisane dvije nacionalne potjernice. On je 2014. osuđen na četiri godine zatvora zbog šverca 50 kilograma skanka i nedozvoljenog držanja oružja. Prema optužnici Ljiljane Lakić, zamjenice višeg državnog tužioca, Vujanović je 19. oktobra 2012. neovlašćeno, radi prodaje, prevozio 50,2 kilograma opojne droge marihuane za račun nepoznate osobe za nadoknadu od hiljadu eura.

On je drogu prenosio od Podgorice do mjesta Đurđevića Tara, u prtljažniku svog vozila “audi karavan A6”. Droga je bila smještena u dva džaka, a zatim upakovana u 50 pojedinačnih paketa. Vujanović je otkriven u podgoričkom naselju Zlatica, kada je kod njega pronađena i oduzeta droga, kao i 700 eura.

Pored krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojne droge, Vujanović je optužen i za nedozvoljeno držanje oružja. On je na sjedištu suvozača u “audiju” držao pištolj “CZ 99” i 15 komada metaka kalibra 9 milimetara.

Na glavnom pretresu, krajem januara, optuženi je priznao navode optužnice. Ispričao je da je bio u dugovima i da je nastojao da ih se riješi. Pristao je da za naknadu preveze drogu, pa je utovario dva džaka u “audi”. Kada je krenuo na put, u podgoričkom naselju Zlatica, sačekala ga je policijska zasjeda i uhapsila.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com