ISPOVEST ŽENE IZ SRBIJE Moj život i patnja u Islamskoj državi - Volim Podgoricu

ISPOVEST ŽENE IZ SRBIJE Moj život i patnja u Islamskoj državi

Makfireta Šaćiri, jedna od žena iz Srbije koje su se vratile iz Sirije, otkrila je za BIRN kako je izgledao život u ozloglašenoj Islamskoj državi.

Muž mi je objasnio neke stvari u vezi sa islamom i ja sam odlučila da se pridružim. U početku, sve je bilo u redu. Bilo je promena, ali bilo je u redu. Međutim, kad smo otišli u Siriju, sve se promenilo – priča Makfireta.

 Vodeći dete sa sobom, Šaćirijeva je prešla iz Turske u Siriju i provela tri meseca u Raki, koja se smatra za prestonicu Islamske države. Makfireta, koja je, kako se navodi u tekstu BIRN-a, Romkinja u kasnim dvadesetim godinama, kaže da su je smestili u stan za žene i decu.

– Bilo je tu žena iz Francuske, Nemačke, Švajcarske… Takođe, tu su bile žene iz Zagreba, Beograda, ali najviše ih je bilo iz Bosne – kaže ona.

Kako navodi, bila je potpuno zbunjena.

– Jedva sam razumela šta se dešava oko mene. Bila sam prestrašena sve vreme. Plašila sam se za sebe, ali još više za svoje dete.

Njen brat je ubijen u borbama u Siriji. Ona se u februaru 2014. sa mužem i detetom vratila u Srbiju.

Kako kaže, njenom mužu naređeno je da tako učini.

OPTUŽNICA PROTIV MUŽA FERATA

Po povratku u Srbiju, Specijalno tužilaštvo optužilo je supruga Makfirete Šaćiri, Ferata Kasumovića (32), jer je za džihad vrbovao jednog državljanina Srbije, koji je u ratu poginuo.

(Blic)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com