SRBI RUŠE VLASTI PO AFRICI - Volim Podgoricu

SRBI RUŠE VLASTI PO AFRICI

Ministar unutrašnjih poslova Gane optužio je Edmunda Kodu, istaknutog člana opozicione Nove patriotske partije, da je pokušao da sruši vlast uz pomoć Srba.

Edmund Koda je uhapšen nakon što se njegovo ime pojavilo u dokumentima koja dokazuju da je bezbednost Gane bila ugrožena 2014. godine. Dokazi ukazuju da je kapetan Koda povezan sa Srbima koji su u Ganu dovedeni da uče određene ljude taktici nenasilnog otpora i izazovu revoluciju – rekao je ministar Prosper Bani, ne navodeći imena Srba koji su navodno sarađivali s uhapšenim.

 Kapetan Edmund Koda jedan je od najbližih saradnika i ujedno šef obezbeđenja političara Nane Adoa, predsedničkog kandidata na predstojećim izborima i prvog čoveka Nove patriotske partije (NPP).

Iz zatvora Koda je poručio da su optužbe ministra „sulude“.

-Ovo je jedna od najluđih optužbi na moj račun. Nisam se sreo ni sa jednim Srbinom tokom 2014, niti bilo koje druge godine, a kamoli pomogao srpskim državljanima da u ime NPP regrutuju i uče ljude umetnosti nenasilnog otpora, što se inače kažnjava smrću. Jedini Srbin koga poznajem je Milovan Rajevac, bivši selektor Gane – poručio je Koda preko svog advokata.

(Blic)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com