OTKRIVENA STRAŠNA NEPRAVDA: Marinko Madžgalj vapio za pomoć, a oteli mu 300.000! - Volim Podgoricu

OTKRIVENA STRAŠNA NEPRAVDA: Marinko Madžgalj vapio za pomoć, a oteli mu 300.000!

Marinko Madžgalj je tri godine prije smrti uzalud tražio od Prvog osnovnog suda u Beogradu da naredi pozorištu „Dadov“ da mu vrati sumu od 290.000 dinara, koja je skinuta sa njegovog računa na osnovu nezakonite presude, saznaje „Alo!“. Glumac, koji je preminuo od kancera, pisao je urgencije jer mu je novac bio neophodan za život, ali one nisu urodile plodom, iako je zakonski rok za isplatu bespravno oduzetog novca bio pet radnih dana.

U vrijeme dok se protiv njega vodi sudski spor, Madžgalj je iz sasvim drugih razloga od banke tražio kredit, ne znajući da ga kolege jure za pare.

Baš u vrijeme kada mu je banka odobrila kredit i sudska presuda je stupila na snagu. Pare koje su legle na njegov račun, po rješenju od 24. avgusta 2012. godine, bile su blokirane i prebačene na račun pozorišta.

Glumac je za neslanu šalu saznao tek kada je otišao u banku po pare. Kada su mu saopštili da se protiv njega vodio postupak, u čudu je pitao: „Ljudi, o čemu se radi?! Ne znam ništa o tužbi?“. Dali su mu broj sudskog predmeta sa kojim je otišao kod predsjednice Prvog osnovnog suda u beogradskoj Palati pravde. Rekao je da mu nikada nije uručen poziv, niti da je znao da se protiv njega vodi bilo kakav postupak. Sud je na osnovu dokaza koje im je priložio oborio svoju presudu. On je imao pravo da traži protivizvršenje, tačnije da mu nezakonito oduzet novac bude vraćen.

Njegov punomoćnik je napisao prijedlog da se sa računa „Dadova“ pare prebace na njegov tekući. Nevjerovatno je da je njegov zahtjev usvojen osam mjeseci kasnije, tačnije 23. aprila 2013. godine, iako je taj postupak po zakonu hitan i mora da se sprovede u roku od pet radnih dana! Pozorište je na rješenje o vraćanju novca uložilo prigovor. Prema zakonu, prigovor ne može da stopira već donijeto rješenje o vraćanju novca, ali glumac za života nije uspio da dobije svoje pare nazad, iako je vapio da su mu prijeko potrebne!

Prema riječima punomoćnika, koji je zastupao Madžgalja, sud o prigovoru „Dadova“ nije odlučivao do današnjeg dana, iako su prošle pune tri godine.

Madžgalj je pisao urgencije sudu, što sam, što posredstvom punomoćnika, i tražio da se postupak okonča, ali niko nije reagovao. U jednoj od urgencija, u koju je „Alo!“ imao uvid, naveo je:

– U predmetu Prvog osnovnog suda I- 21281/2012 donijeto je rješenje o izvršenju, na osnovu kojeg je sa mog računa skinuta, za mene, pozamašna svota novca. To rješenje bilo je donijeto na osnovu nezakonite presude, koja je stavljena van snage, te sam iz tih razloga tražio protivizvršenje – piše u zahtjevu glumca.

On je molio sud da u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima preduzme odgovarajuće mjere kako bi rješenje bilo sprovedeno.

– Napominjem da sam porodičan čovjek, da imam kredite, obaveze i da mi je vraćanje nezakonito oduzetog novca preko potrebno kako bih izbjegao egzistencijalne teškoće, sa kojima se svi susrećemo – naveo je Madžgalj.

Advokat Dalibor Katančević, njegov punomoćnik, navodi da se sud u ovom slučaju ogriješio o glumca.

– Poziv mu nikada nije uručen, ali je sud to previdio i sudio mu kao da je on obaviješten o postupku. Novac, koji mu za života nije vraćen, sada pripada njegovim nasljednicima – kaže Katančević.
(Alo.rs)

2 komentara

  1. An additional issue is video games can be serious anyway with the most important focus on mastering rather than entertainment. Although, there is an entertainment factor to keep your children engaged, just about every game is normally designed to develop a specific expertise or area, such as instructional math or scientific research. Thanks for your write-up.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com