Budvanski građanski savez: Popović da smijeni kompletno rukovodstvo “Parking servisa” - Volim Podgoricu

Budvanski građanski savez: Popović da smijeni kompletno rukovodstvo “Parking servisa”

Nevladino udruženje “Budvanski građanski savez” pozvalo je gradonačelnika Srđu Popovića da u roku od 15 dana smijeni kompletno rukovodstvo “Parking servis”, zbog alarmantne situacije u kojoj se nalazi to preduzeće.

Popoviću je zaprijećeno da ukoliko ne ispuni njihove zahtjeve, da će protiv njega podnijeti krivičnu prijavu Specijalnom tužiocu.

Kap koja je prelila čašu je da preduzeće duguje 120 hiljada eura “Budvanskoj rivijeri” za zakup parking ispred “Slovenske plaže”.

“Uzaludna su bila višegodisnja upozorenja da je poslovno-finansijska situacija u “Parking servisu” alarmantna, te da je potrebno urgentno djelovanje. Molbe, da se preduzmu sve neophodne mjere kako bi se budućnost preduzeća učinila izvjesnom i time egzistencija radnika i njihovih porodica ne dovede u pitanje, do danas je ostalo mrtvo slovo na papiru. Činjenice, da preduzeće posluje sa gubitkom, koji je 2010. iznosio 30 hiljada, 2011. 150 hiljada, 2012. 157 hiljada, 2013, 143 hiljade, a u 2014. godini 95 hiljada eura dovoljno govore same po sebi.Ukupan dug preduzeća na ime neplaćenih poreza i doprinosa je 558 hiljada eura”, kazao je predsjendik NVU Radomir Glendža, nekadašnji šef garaža u tom preduzeću.

Za Glendžu je nejasno, kako duguju Budvanskoj rivijeri za zakup parking prostora 120 hiljada eura, ako je, navodno po izvještaju za 2014. isplaćeni troškovi zakupa u iznosu od 92 hiljade eura.

“Lokalna uprava je glavni krivac što se preduzeće danas nalazi u ovakvoj situaciji. Zato, pozivamo, samoizabranog, nelegitimnog ili stvarnog predsjednika Opštine, Srđu Popovica da u roku od 15. dana smijeni ili suspenduje, kompletno rukovodstvo preduzeća, postavi vršioca dužnosti, izmiri sva dugovanja “Parking servisa”, te pozove Državnu revizorsku instituciju da utvrdi cjelokupno poslovanje preduzeća u periodu od 2006. do danas. Takođe, da Popović utvrdi ko je na ime izgradnje garaže u Rafailovićima opljačkao najmanje 3.5 miliona eura, na čiji je račun isplaćen novac iz opštinske kase. Da pod hitno preduzme sve neophodne radnje da se garaža u Rafailovćima poslije osam godina stavi u funkciju.To bi bio dokaz da Popović radi u interesu građana stvarno, a ne deklarativno. Ukoliko se ogluši, što su radili njegovi prethodnici,  “Budvanski građanski savez” podnijeće krivičnu prijavu Specijalnom tužilastvu”, zaključio je Glendža.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com