Identifikovana osoba koja je Vučeliću predala oružje - Volim Podgoricu

Identifikovana osoba koja je Vučeliću predala oružje

Policija je identifikovala osobu koja je Vlatku Vučeliću predala veću količinu oružja zbog kojeg ga je u novembru 2015. godine uhapsila njemačka policija.

Vanredna konferencija Uprave policije na kojoj će biti saopšteno više detalja zakazana je za 16 časova.

Podgoričaninu su lisice na ruke stavljene  5. novembra  na autoputu Salzburg – Minhen.

U specijalno napravljenom prostoru bijelog “golfa”   nađeno je  osam  kalašnjikova, dvije ručne bombe  i  200 grama TNT eksploziva, a ispod motora i pištolj.

Krajnja destinacija Vučelića bio je Pariz, gdje su sredinom novembra  teroristi u  nekoliko sinhronizovanih napada ubili više od 130 osoba.

Uprava policije MUP-a Crne Gore je, nakon hapšenja Vučelića, došla do određenih operativnih saznanja o osobama koje se mogu dovesti u vezu sa hapšenjem  Vučelića.

Kroz međunarodnu aktivnost u okviru akcije “Torpedo” naša policija je  razmijenila  veliki broj podataka i dokaznog materijala sa partnerskim službama Njemačke i Francuske, posredstvom NCB Interpol Podgorica, Europola i oficira za vezu.

Partnerske službe iz Njemačke i Francuske su  u više navrata obavještavale našu policiju da podaci kojima za sada raspolažu ne povezuju hapšenje  Vučelića sa terorističkim napadom od 13. novembra 2015. godine u Parizu.

Vučelić je porijeklom iz Pipera – sezonski je radnik kompanije “Plantaže”. S vremena na vrijeme radio je kao  nadničar, nije oženjen, nema djece i živio je sam u baraci na Koniku.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com