Cetinjska fabrika čokolade će moći da računa na bjelopoljsko mlijeko - Volim Podgoricu

Cetinjska fabrika čokolade će moći da računa na bjelopoljsko mlijeko

Cetinjska industrija za proizvodnju čokolade dobila je novi zamajac koji se ogleda u tome što će do kraja godine moći računati na bjelopoljsko mlijeko, kazao je član Opštinskog odbora Građanskog pokreta URA Bijelo Polje Almir Balić.

On je dodao da je donekle sporno jedino to što se pomalo kaska sa radovima na autoputu, jer bi onda i distribucija bila mnogo brža i kvalitetnija.

“Upoznati smo sa konstatacijom da je Crna Gora tigar na Balkanu, u tom slučaju je vjerovatno Bijelo Polje lav u Crnoj Gori. A ni bajke nam nijesu strane, pa smo tako u Bijelom Polju u nekom od minulih izbornih ciklusa čuli i bajku o 40.000 radnih mjesta”, rekao je Balić.

On je dodao da je U Pavinom Polju postavljen kamen temeljac za drugu fazu izgradnje fabrike za preradu mlijeka, pa je najavljen i novi dolazak do kraja godine, kako bi se otvorila fabrika.

“Neko će se tu moći pohvaliti: “Jednom sam tri puta obilazio radove i promovisao projekat”. Najavili su nasmijana lica zaposlenih po okončanju ovog projekta. Valjda će taj osmjeh odražavati platu iznad prosječne, redovnu uplatu poreza i doprinosa u punom iznosu, radnu nedelju po ugovoru, od 40 radnih sati, godišnji odmor, plaćen prekovremeni rad. Time se ne mogu pohvaliti građani Bijelog Polja, a rijetko su nasmijani i diplomci bjelopoljskih fakulteta koji su sada brojevi u evidenciji Zavoda za zapošljavanje”, rekao je Balić.

On je kazao da se po okončanju bjelopoljske DPS-SDP koalicije, “što bi oni rekli procrnogorske i državotvorne, na djelu može vidjeti koncept profesionalizacije na kojem počiva DPS.”

“Sva profesionalizacija se ogleda u tome što se profesionalno delegiraju partijski poslušni činovnici, a jednako profesionalno se sa pozicija sklanjaju oni koji u jednom trenutku izađu iz te matrice”, zaključio je Balić.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com