PODGORICA: Nebojša Medojević vrijeđao sutkinju! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Nebojša Medojević vrijeđao sutkinju!

Odbornik DF Nikola Bajčetić osuđen je juče na tri mjeseca zatvora zbog probijanja policijskog kordona ispred Skupštine, kada su 17. oktobra prošle godine uklanjani šatori postavljeni tokom protesta.

Sudija Osnovnog suda u Podgorici Željka Jovović obrazložila je da je sud prilikom presuđenja cijenio između ostalog iskaze policajaca i video-snimak na kojem se vidi probijanje policijskog kordona. Ovu odluku sa negodovanjem je prihvatilo tridesetak prisutnih članova DF.

Kako pišu Dnevne novine, predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević nije skrivao nezadovoljstvo, a sudiji je uputio i pogrdne riječi.

“Sram Vas bilo, stidite se u kojoj stolici sjedite, ovo je borba za slobodu i sudije mogu krivično da odgovaraju”, naveo je on.

I od ostalih članova DF i Pokreta za neutralnost čuli su se komentari “doći će sloboda”, “boga bih se plašio da sam na Vašem mjestu”.

Bajčetić se optužnim predlogom teretio da je počinio krivično djelo sprečavanje lica u vršenju službene dužnosti u pokušaju. On je navodno upravljajući “reno meganom” probio postavljenu policijsku patrolu i policijski kordon na Bulevaru Stanka Dragojevića i Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, čime je ugrozio živote učesnika protesta i policajaca tokom razbijanja protesta. Bajčetić je izjavio da ga osuđujuća presuda neće zastrašiti.

“Nažalost, ovo je cijena koju moramo da platimo u ovoj našoj borbi za fer izbore. Nastavljamo dalje da ovo završimo do kraja”, istakao je Bajčetić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com