PODGORICA: Održan Veliki saobraćajni čas - Volim Podgoricu

PODGORICA: Održan Veliki saobraćajni čas

Veliki saobraćajni čas za djecu održan je danas u organizaciji Alfa Centra u Podgorici u okviru manifestacije Dječiji proljećni vikend.

U zabavnom dijelu programa učestvovao je dječiji animator Žarko Stanišić -Žabac, koji je na zanimljiv način djecu naučio osnovnim saobraćajnim pravilima prilagođenim njihovom uzrastu. Pored toga, djeca su imala priliku da se takmiče u kvizu poznavanja saobraćajnih propisa, kao i da učestvuju na likovnom takmičenju na temu “Saobracaj u mom gradu”, a najbolji su osvojili simbolične nagrade.

Kako je kazala Nada Radović, koordinator programa bezbjednost saobraćaja u ALFA Centru, veliki saobraćajni čas je imao za cilj da se kod osnovaca unaprijede postojeća, ali i usvoje nova znanja kada je u pitanju saobraćajna kultura i saobraćajna bezbjednost.

“Na ovakvim aktivnostima djeca su u prilici da nauče mnogo novih saobraćajnih pravila, koja će im u velikoj mjeri olakšati snalaženje u svakodnevnim saobraćajnim situacijama”, rekla je ona.

Na kraju časa organizovan je tehnički zbor vozila specijalne namjene, kao sto su vozila Uprave policije, Vojske Crne Gore, Službe zaštite i spašavanja i Hitne medicinske pomoći. Djeci je predstavljena namjena specijalnih vozila, kao i način upotrebe i razlika među zvučnim signalima vozila, rotaciona svijetla, sredstva veze i ostala tehnička oprema, a dijeljeni su i flajeri “Pješaci bezbjedno u saobraćaju”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com