KNEŽEVIĆ: Kreću novi anti-NATO protesti, zaboraviće se Makedonija! - Volim Podgoricu

KNEŽEVIĆ: Kreću novi anti-NATO protesti, zaboraviće se Makedonija!

Demokratska narodna partija DNP, Nova srpska demokratija Nova, Radnička partija, Partija penzionera, nevladine stranke, DSS i mirovni pokreti za desetak dana ponovo će organizovati anti-NATO protest u Podgorici, najavio je na sinoćnoj anti-NATO tribini u Bijelom Polju lider DNP-a Milan Knežević.

Knežević je, u ime organizatora tribine, pozvao Bjelopoljce da 9. maja dođu u Podgoricu, da se preplavi trg i da se sa stranačkim zastavama i majicama sa likom Vladimira Putina pošalje jasna poruka da Demokratski front DF podržavaju i velika Rusija i Mitropolija crnogorsko-primorska kao i sve patriotske snage, piše Dan.

Knežević je najavio nove proteste DF-a, a kao datum odredio noć uoči zasjedanja Skupštine, koji će, kako je saopštio, kontinuirano trajati više dana.

“Nećemo se razilaziti dok ne osudimo i obalimo politiku projektovane korupcije u Skupštini Crne Gore. Tražićemo mandat za nastavak naše pravedne borbe”, poručio je Knežević.

On je pozdravio i članove Socijalističke narodne partije SNP na skupu, šaljući njenom rukovodstvu poruku da ne potpisuju sporazum sa premijerom Milom Đukanovićem i ne ulaze u njegovu vladu.

“Pružamo im ruku pomirenja, da zajedno sa nama iz DF-a osvoje slobodu i da ponesemo barjak slobode i promjena u Crnoj Gori. Socijalističkoj narodnoj partiji nije mjesto sa Đukanovićem, nije joj mjesto u NATO koaliciji, nije joj mjesto sa antisrpskim strankama koje baštine sve ono što je i anticrnogorsko i anticivilizacijsko”, kazao je Knežević.

Dodao je da je DF sa koalicionim partnerima krenuo u intenzivnu kampanju i da danas nakon 17 godina od bombardovanja “imamo dužnost, obavezu i odgovornost da gu pozivnicu u NATO pocijepamo na referendumu”.

“Da pokažemo da nijesmo ničija prćija. Želimo da uoči dana pobjede nad fašizmom pošaljemo jasnu poruku da baštinimo ideje antifašizma, da su naši preci imali jasan izbor 1941. godine i izabrali da dignu barjak slobodarski. I zato želimo da pošaljemo jasnu poruku da DF neće dopustiti da se odluka o učlanjenju Crne Gore u NATO donese u Skupštini ili u kuloarima američke ili njemačke ambasade”, naglasio je Knežević.

Govoreći o sve izvjesnijem potpisivanju sporazuma o uslovima za fer i slobodne izbore između dijela opiozicije i DPS-a, Knežević je naglasio da su oni tako preuzeli obavezu da prihvate rezultate izbora, ne samo ovih u Tivtu već i projektovanih na jesen, ali i obavezu da će sprovoditi politiku učlanjenja Crne Gore u NATO u Skupštini.

“Dio opozicije tako preuzima obavezu da i dalje važe sankcije protiv Rusije, ali i obavezu da im Kosovo i dalje ostane nezavisno. I preuzeli su obavezu da će mirno posmagrati otimanje naših hramova, dalju marginalizaciju srpskog jezika i zatiranje srpskog naroda. Mi imamo obavezu da to spriječimo. Zato im odavde iz Bijelog Polja poručujemo da tek počinju protesti. Tek će se međunarodna javnost baviti Crnom Gorom. Zaboraviće se na Makedoniju”, poručio je lider DNP-a.

Funkcioner DF-a Militin Đukanović kazao je da je NATO protiv nacionalnih interesa srpskog naroda, ali i protiv tradicionalne Crne Gore.

“Dio opozicije pristaje da bude dekor Milu Đukanoviću i tako mu omogućava da i dalje krade na izborima”, poručio je Đukanović.

Na anti-NATO tribini govorili su i Vladislav Bojović, Milun Zogović, Goran Kiković, Svstislav Psrišić, Rajko Medojević i Uglješa Prebiračević.

Predrag Bulatović iz DNP-a je istakao da aktuelna vlast sve radi da se raskine sa istorijom.

“U Crnoj Gori ima više naroda nego što je dovoljno koji se tome protive i koji će se suprotstaviti i SAD, i NATO-u, i Milu Đukanoviću”, uvjeren je Bulatović.

Osvrnuo se i na sve izvjesnije potpisivanje sporazuma između dijela opozicije i DPS-a. Bulatović smatra da se na taj način potpuno detronizuju opozicioni interesi.

“Rizikuje Milo Đukanović nestabilnost Crne Gore ako ne raspiše referendum za ulazak u NATO, samo da bi sačuvao vlast, imovinu svoju i svoje porodice i uskog kruga oko njega”, izjavio je na tribini Bulatović.

(Dan)

3 komentara

  1. Whatever wouldnt share with have a very debate along on this. You just let them know a lot of things which come from nowhere that Im pretty sure Id have a relatively fair shot. Your blog is excellent visually, I am talking about people wont be bored. But individuals that cane easily see after dark videos as well as the layout will not be so impressed utilizing your generic knowing of this topic.

  2. I just like the valuable info you supply in your articles. I’ll bookmark your blog and take a look at again here regularly. I am slightly certain I’ll be told plenty of new stuff right right here! Good luck for the following!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com