Napadač iz Brisela radio 5 godina na aerodromu, a prije toga i u Evropskom parlamentu - Volim Podgoricu

Napadač iz Brisela radio 5 godina na aerodromu, a prije toga i u Evropskom parlamentu

Jedan od dvojice bombaša samoubica sa briselskog aerodroma, Nadžim Lašraui, radio je pet godina na tom aerodromu, odnosno do 2012. godine, javila je belgijska televizijska stanica VTM.

Televizijska stanica na flamanskom jeziku, međutim, nije precizirala kojim se poslom Lašarui (24) bavio na aerodromu, ali je navela da ga je angažovala jedna agencija za zapošljavanje radnika na određeno vreme, prenosi Si-Bi-Es njuz.

Sumnja se da je Lašraui radio i u Evropskom parlamentu.

Ta institucija je ranije ovog mjeseca objavila da je jedan od dvojice džihadista Islamske države, koji su se 22. marta raznijeli na briselskom aerodromu, prije nekoliko godina kratko vrijeme radio kao čistač u Evropskom parlamentu.

“On je u Evropskom parlamentu imao posao čistača tokom ljetnjeg raspusta i to mjesec dana u 2009. i mjesec dana u 2010. To su bili jedini periodi kada je on radio u parlamentu”, navedeno je u saopštenju Evropskog parlamenta.

U saopštenju nije navedeno ime osobe, ali je izvor blizak istrazi rekao da se radi o Lašrauiju.

Evropski bezbjednosni zvaničnici ranije su saopštili da je Lašraui osumnjičen da je pravio bombe za napad u Parizu u novembru prošle godine, kada je poginulo 130 osoba.

Lašraui je rođen u Maroku, a njegov DNK pronađen je na eksplozivima korišćenim u terorističkim napadima na Pariz 13. novembra, kao i u stranu u Briselu, u kojem je u decembru prošle godine pronađena oprema za pravljenje bombi i otisci prstiju Saleha Abdeslama, glavnog osumnjičenog za napade u Parizu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com