Službenik Komercijalne banke primio mito od pola miliona eura - Volim Podgoricu

Službenik Komercijalne banke primio mito od pola miliona eura

Komercijalna banka Srbije saopštila je da je angažovanjem Sektora za bezbjednost te banke otkrivena zloupotreba službenog položaja u sprovođenju pojedinih ugovora o marketinškoj saradnji i da je o tome obavijestila nadležne organe sa kojima sarađuje.

Pripadnici MUP-a Srbije, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su odgovorno lice Sektora za marketing Komercijalne banke M.P. (40), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo primanje mita i ostvario protivpravnu imovinsku korist višu od 468.000 eura, prenosi portal Bizlife.

Postoje osnovi sumnje da je M.P. neposredno, u više navrata, primio novac od jednog dobavljača, kako bi za uzvrat u okviru svojih službenih ovlašćenja počinio radnju, koju ne bi trebalo da obavi. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Kako se navodi, do okončanja istrage, Komercijalna banka se o detaljima ovog slučaja neće oglašavati.

„Novi menadžment odlučan je da da striktnom primjenom zakona i internih propisa onemogući bilo kakav vid nepravilnosti u poslovanju. U tom kontekstu, podnijeta je prijava nadležnim organima u skladu sa opredjeljenjem o nultoj toleranciji za bilo kakve zloupotrebe i kršenja internih propisa od strane zaposlenih u banci“, piše u saopštenju.

Podsjeća se da je u skladu sa značajem Komercijalne banke kao najveće domaće banke, država Srbija kao najveći akcionar, prije nekoliko mjeseci imenovala novi menadžment banke, koji u potpunosti poštuje medjunarodne standarde i domaće propise koji regulišu rad bankarskog sektora u pogledu bezbjednosti poslovanja.

„Odgovornim i profesionalnim ponašanjem, u potpunosti u skladu sa zakonom, kao i sveukupnim poslovanjem, Komercijalna banka nastoji da osnaži povjerenje sadašnjih i zadobije povjerenje budućih klijenata“, dodaje se.

(Kodex.Me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com