Danijel Popović i Željko Samardžić na CETINJU povodom decenije NEZAVISNOSTI - Volim Podgoricu

Danijel Popović i Željko Samardžić na CETINJU povodom decenije NEZAVISNOSTI

Poznati crnogorski muzičar Danijel Popović održaće koncert na Cetinju 21. maja u sklopu programa proslave decenije nezavisnosti.

Pored toga što je sa numerom “Džuli”  nastupio na Evroviziji 1983. godine u Minhenu i osvojio četvrto mjesto, Popović je veliki broj pjesama koje je posvetio Crnoj Gori poput “Montenegro”, “Ovo je zemlja naša”, “Dobro jutro Crna Goro”.

Po podacima izdavačke kuće Jugoton njegov album “Bio sam naivan”je prodat u 776.000 primjeraka. On slovi za prvog Pop pjevača bivše SFRJ.

“Imajući u vidu značaj jubileja koji Crna Gora obilježava odlučili smo se da pozovemo jednog od najvećih muzičkih sinova koje država ima, da svojim nastupom obraduje mnoge generacije koje su rasle i zaljubljivale se uz njegove pjesme”, saopšteno je iz Crnogorske kulturne mreže CKM koja organizuje ovaj koncert.

Daniel Popović je istakao da je sa zadovoljstvom prihvatio poziv CKM-a da nastupi povodom jubileja naše zemlje.  On je kazao da je nedavno za Kroacija rekords izdao album “Fantazija” sa kojeg će na svom nastupu na Cetinju izvesti nekoliko pjesama.

“Popović će na Cetinju održati mini koncert u trajanju od 40 minuta u kojem će sigurni smo publika uživati, a neki od nih evocirati svoje uspomene iz vremena svojih najljepših dana mladosti”, kazali su u CKM-u.

U toj organizaciji naglašavaju da će se potruditi da ovogodišnja proslava u svakom smislu bude drugačija od svih dosadašnjih.

“Založićemo se da na proslavi kroz marketinšku kampanju animiramo mlade iz cijele Crne Gore da 21. maja dođu na Cetinje, i da svi zajedno proslavimo najveći jubilej koji Crna Gora obilježava u novijoj istoriji. Nadamo se da će kvalitena lista izvođača na čelu sa regionalnom zvijezdom našim Nikšićaninom Željkom Samardzićem doprinijeti da proslava ima nivo kako to dolikuje Crnogorcima”, zaključeno je u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com