Sude im jer su vrijeđali zbog Miraša - Volim Podgoricu

Sude im jer su vrijeđali zbog Miraša

U bje­lo­polj­skom Su­du za pre­kr­ša­je za 26. maj za­ka­za­no je su­đe­nje tri­na­e­sto­ri­ci Bje­lo­polj­ca, na osno­vu pri­ja­ve za po­kre­ta­nje pre­kr­šaj­nog po­stup­ka ko­ju je pro­tiv njih pod­nio ov­da­šnji Cen­tar bez­bjed­no­sti, zbog na­vod­nog vri­je­đa­nja čel­ni­ka tzv. CPC, Mi­ra­ša De­de­i­ća.
U ovom po­stup­ku su­di se Lu­ki Fe­mi­ću, Ra­do­mi­ru Drob­nja­ku, Lju­bi­ši Jan­ko­vi­ću, Dra­go­mir­ki Jan­ko­vić, Ra­do­ju Ma­rin­ko­vi­ću, Du­šku Ti­mo­ti­je­vi­ću, Mi­lja­nu Đu­ki­ću, Dra­ga­nu Ra­do­vi­ću, Sve­ti­sla­vu Pe­ri­ši­ću, Želj­ku Ma­rin­ko­vi­ću, Go­ra­nu Ra­do­vi­ću, Ar­su Le­ko­vi­ću i Mi­lo­šu Si­mo­no­vi­ću.
– Oni su 7.9.2015. go­di­ne, u 12 sa­ti, u ho­te­lu ,,Fran­ca” u Bi­je­lom Po­lju iz­vr­ši­li pre­kr­šaj­na dje­la, ta­ko što su gru­bo i uz gla­sne po­vi­ke zbog vjer­ske pri­pad­no­sti vri­je­đa­li Mi­ha­i­la De­de­i­ća – pi­še u za­htje­vu za po­kre­ta­nje pre­kr­šaj­nog po­stup­ka.
U za­htje­vu se na­vo­di i da je u okvi­ru pred­me­ta po­treb­no sa­slu­ša­ti i De­de­i­ća.
– Ta­ko­đe, neo­p­hod­no je i iz­vr­ši­ti uvid u audio i vi­deo-ma­te­ri­jal sa pro­fe­si­o­nal­nih ka­me­ra TV San i TV Vi­je­sti, kao i sa si­gur­no­sne ka­me­re D.O.O. Fran­ca te vi­deo-ma­te­ri­jal ko­jeg su sa­či­ni­li po­li­cij­ski slu­žbe­ni­ci krim teh­ni­ča­ri Cen­tra bez­bjed­no­sti Bi­je­lo Po­lje – na­vo­di se u za­htje­vu ko­ji je pot­pi­sao Vla­di­mir Lu­ko­vić.
Me­đu oni­ma ko­ji će se na­ći na op­tu­že­nič­koj klu­pi su i ak­tu­el­ni pred­sjed­ni­ci bje­lo­polj­skih od­bo­ra De­mo­krat­ske na­rod­ne par­ti­je i Rad­nič­ke par­ti­je, kao i Lu­ka Fe­mić, član OO SNP-a, i Mi­ljan Đu­kić, član OO No­ve srp­ske de­mo­kra­ti­je.
Pe­ri­šić je u iz­ja­vi za „Dan” sa­op­štio ka­ko su iz­ne­na­đe­ni po­zi­vom za sud i sma­tra­ju da je u pi­ta­nju po­li­tič­ka igra ko­ju re­žim ko­ri­sti u tre­nut­noj po­li­tič­koj si­tu­a­ci­ji i uoči par­la­men­tar­nih iz­bo­ra ko­ji će se odr­ža­ti na je­sen.
– Kri­tič­nog da­na ka­da smo, ka­ko ka­žu, na­vod­no pre­kr­ši­li jav­ni red i mir, u gra­du je u or­ga­ni­za­ci­ji Mi­ni­star­stva za ma­njin­ska i ljud­ska pra­va odr­ža­na tri­bi­na o Na­cr­tu za­ko­na o slo­bo­di vje­ro­i­spo­vi­je­sti. Za tri­bi­nu je vla­da­lo ogrom­no in­te­re­so­va­nje i oku­pi­la je ve­li­ki broj za­in­te­re­so­va­nih gra­đa­na, ali ni­ko od nas ni­je oče­ki­vao da će se po­ja­vi­ti i Mi­raš De­de­ić, po­gla­var ka­non­ski ne­pri­zna­te CCP. Nje­gov iz­ne­nad­ni do­la­zak iza­zvao je spon­ta­nu re­ak­ci­ju oku­plje­nih gra­đa­na, ko­ji su mu, ne vje­ru­ju­ći svo­jim oči­ma, gla­sno skan­di­ra­li da iza­đe na­po­lje. Ni­ko mu ni­je upu­tio uvre­dlji­ve ri­je­či, ka­ko se na­vo­di u pri­ja­vi su­du, već je sa­mo skan­di­ra­no da na­pu­sti sa­lu – iz­ja­vio je Pe­ri­šić.
On je na­gla­sio da je za sve što se de­ša­va­lo ovim po­vo­dom naj­od­go­vor­ni­ji mi­ni­star za ljud­ska i ma­njin­ska pra­va Su­ad Nu­ma­no­vić.
– Mi­ni­star Nu­ma­no­vić je znao da će De­de­ić do­ći u Bi­je­lo Po­lje. Zbog to­ga smo ga di­rekt­no to­ga da­na op­tu­ži­li da je iza­zvao in­ci­dent. Što se, pak, su­đe­nja ti­če, tu ne­ma šta da se pri­ča, jer je u pi­ta­nju is­kon­stru­i­sa­ni po­stu­pak. Ne­ma­ju ni­je­dan je­di­ni do­kaz pro­tiv nas jer se uvi­dom u sni­mlje­ni ma­te­ri­jal TV SAN i TV Vi­je­sti vr­lo la­ko mo­že za­klju­či­ti da ne­ma ni­čeg onog za šta se te­re­ti­mo. To će­mo do­ka­za­ti to­kom sud­skog po­stup­ka – po­ru­čio je Pe­ri­šić.
On je uvje­ren da se kom­ple­tan pro­ces pro­tiv nje­ga i nje­go­vih su­gra­đa­na is­klju­či­vo vo­di iz po­li­tič­kih raz­lo­ga.
– Sve ovo je na­mjer­no is­kon­stru­i­sa­no ka­ko bi se na­u­di­lo srp­skom na­ro­du i Srp­skoj pra­vo­slav­noj cr­kvi – is­ta­kao je Pe­ri­šić.
Jav­na ras­pra­va o na­cr­tu za­ko­na o slo­bo­di vje­ro­i­spo­vi­je­sti ko­ja je tre­ba­lo da se odr­ži 7. sep­tem­bra pro­šle go­di­ne u Bi­je­lom Po­lju ot­ka­za­na je zbog bur­nog ne­go­da­va­nja gra­đa­na što je na skup do­šao Mi­raš De­de­ić, po­gla­var tzv. CPC. De­de­ić, ko­ji je ne­du­go na­kon do­la­ska na­pu­stio skup u ho­te­lu „Fran­ca” u Bi­je­lom Po­lju, is­pra­ćen je uz sal­vu zvi­ždu­ka.M.N.

Uda­rao že­nu pe­sni­com
Ras­pra­va o Na­cr­tu za­ko­na o slo­bo­di vje­ro­i­spo­vi­je­sti za­ka­za­na za 10. sep­tem­bar pro­šle go­di­ne u Ko­to­ru, ta­ko­đe je ot­ka­za­na zbog in­ci­den­ta či­ji je ak­ter bio po­gla­var tzv. CPC.
Mi­raš De­de­ić je, na­i­me, to­ga da­na na­o­či­gled broj­nih gra­đa­na uda­rio se­dam­de­se­to­go­di­šnju Ma­ru Vu­ko­vić iz Bi­je­le dok je pro­la­zio po­red nje. De­de­ić je u dva na­vra­ta ru­kom – i to jed­nom pe­sni­com uda­rio Vu­ko­vi­ću u pred­je­lu gla­ve, a in­ci­dent se do­go­dio uoči jav­ne ras­pra­ve o Na­cr­tu za­ko­na o slo­bo­di vje­ro­i­spo­vi­je­sti ko­ja je od­lo­že­na na­kon ne­go­do­va­nja gra­đa­na
De­de­ić je uda­rio že­nu pe­sni­com sa­mo dan ka­sni­je na­kon što je jav­no obe­ćao da tzv. CPC ne­će iza­zi­va­ti in­ci­den­te. Na dru­štve­nim mre­ža­ma i na Ju­tju­bu ob­ja­vljen je sni­mak na ko­jem se ja­sno vi­di ka­ko De­de­ić uda­ra Vu­ko­vi­će­vu.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com