UHAPŠEN PODGORIČANIN: Zaplijenjeni heroin i skank vrijedni 143.000 eura - Volim Podgoricu

UHAPŠEN PODGORIČANIN: Zaplijenjeni heroin i skank vrijedni 143.000 eura

Semir Akšabanović (40) iz Tuzi uhapšen je juče zbog posjedovanja tri kilograma heroina i 11 kilograma skanka, vrijednih oko 143.000 eura.

Kako je rekla savjetnica za odnose s javnošću Uprave policije Tamara Popović, službenici Odsjeka za borbu protiv droge su juče, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, u naselju Konik zaustavili vozilo “VW Polo”, podgoričkih registarskih oznaka, kojim je upravljao Akšabanović.

“Ispred sjedišta vozača pronađeno je pakovanje sa oko tri kilograma supstance svijetlobraon boje za koju se sumnja da je heroin, dok je u prtljažniku pronađen džak sa 11 pakovanja u kojima se nalazilo oko 11 kilograma biljne materije zelene boje za koju se sumnja da je skank“, kazala je Popović na konferenciji za medije.

Heroin, vrijednosti 120.000 eura i skank, vrijednosti 22.000 eura, oduzeti su od Akšabanovića i, kako je kazala Popović, biće upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

“Od Akšabanovića su oduzeti i četiri mobilna telefona i vozilo koje je koristio za prevoz droga“, istakla je ona.

Akšabanović je uhapšen na osnovu naloga državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

“Policijsko – tužilačke aktivnosti ukazuju na sumnju da se Akšabanović u dužem periodu bavio nabavkom i prodajom heroina i skanka koje je od, za sada nepoznatog osoba, nabavljao u većim količinama. Kriminalistička obrada takođe ukazuje na sumnju da je imao namjeru da proda i tri kilograma heroina i 11 kilograma skanka koje su policijski službenici juče otkrili i od njega oduzeli“, navela je Popović.

Osumnjičeni Akšabanović je, uz krivičnu prijavu, danas priveden nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

“Tužilac je za osumnjičenog, nakon saslušanja, odredio zadržavanje u policijskim prostorijama, do privoda sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici“, rekla je Popović.

Popović je naglasila da su službenici Odsjeka za borbu protiv droge Sektora kriminalističke policije su, u koordinaciji sa nadležnim tužiocima, od početka godine otkrili i zaplijenili ukupno oko 436 kilograma opojnih droga i supstanci, od čega 373,63 kilograma marihuane i skanka, 32,11 kiilograma heroina, 66,4 grama kokaina i 13,5 grama sintetičkih droga.

 (Cdm.me)
Email

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com