U Ziks-u 80 ubica, svaki drugi zatvorenik povratnik - Volim Podgoricu

U Ziks-u 80 ubica, svaki drugi zatvorenik povratnik

Od ukupno 1.076 zatvorenika koliko ih je tokom prošle godine bilo u ZIKS-u, sto prestupnika se iza rešetaka našlo zbog najtežih krivičnih djela, navodi se u Izvještaju o radu ZIKS-a za 2015. godinu. Tako se u spuškom i bjelopoljskom zatvoru zbog ubistva i teškog ubistva u pokušaju na kraju prošle godine našao 41 osuđenik, za ubistvo 42, a za ubistvo u pokušaju 17 osuđenika.

Znatno više bilo je onih kojima se na teret stavljaju krivična djela protiv imovine, zbog kojih se tokom prošle godine u ZIKS-u nalazilo 476 osuđenika, odnosno 44 odsto.

Više od polovine zatvorenika koji su prošle godine primljeni u spuški i bjelopoljski zatvor čine povratnici, a njih je kako se navodi, tokom prošle godine bilo 684. Najčešća djela koja vrše ovi prestupnici usmjerena su protiv imovine poput krađa i razbojništava, za koja je osumnjičeno ukupno 163 zatvorenika.

U evidenciji o disciplinskim raportima zabilježeno je da je tokom prošle godine protiv osuđenih i pritvorenih lica pokrenuto ukupno 480 disciplinskih postupaka.

“U ukupno 1078 pretresa oduzeto su 432 mobilna telefona, 239 punjača, SIM kartica i baterija za mobilne telefone, pet zamotuljaka sa drogom, 81 improvizovanih bodeža i noževa, 26 improvizovanih mašinica za tetoviranje i 550 komada raznih tableta” navodi se u izvještaju.

(Dnevne novine)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com