Branimir Popović: Lauševiću, vrati se u Crnu Goru - Volim Podgoricu

Branimir Popović: Lauševiću, vrati se u Crnu Goru

Glumac i bivši ministar kulture Crne Gore Branimir Bane Popović gostovao je proteklog vikenda u Beogradu s ansamblom Crnogorskog narodnog pozorišta. Novi umjetnički direktor kuće kaže za Kurir da umjetnike u Podgorici muče isti problemi kao i svuda u regionu.
Volio bi s njim ponovo da zaigra

“Nema dovoljno novca da bismo realizovali ono što zamišljamo. Ljudi koji rade u pozorištu daju svoj maksimum. Nijesmo imali više od godinu dana premijeru i osjećalo se rasulo. Vratio se entuzijazam od kada sam preuzeo funkciju”, kaže Popović.

Glumac smatra da CNP treba da njeguje komediju kao žanr.

“Otvorićemo vrata i studentima. Od jeseni ćemo napraviti i specifične predstave za djecu. Ideja je da krenemo sa Šekspirom”, objašnjava Branimir za Kurir.

U Beogradu je odlično prihvaćena “Urnebesna tragedija” Dušana Kovačevića.

“Kovačević je tako dobar pisac da su njegovi tekstovi za svako vrijeme i prostore. Nije važno da li je komunizam, socijalizam ili kapitalizam. Nijesmo imali problem s aktuelnošću teksta koji je pisan 1991. godine”, kaže Popović.

Bane je bio veliki prijatelj s glumcem Žarkom Lauševićem, a volio bi s njim ponovo da zaigra.

“Crna Gora je spremna da prihvati Lauša. Ne znam da li je želja za povratkom prisutna kod njega. On je sjajan glumac. Ukoliko se ukaže prilika, mi ćemo mu širom otvoriti vrata Crnogorskog narodnog pozorišta”, zaključuje Popović.

(Kurir)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com