Naši predstavnici na Eurosongu: Razočarani smo, ali vraćamo se uzdignute glave - Volim Podgoricu

Naši predstavnici na Eurosongu: Razočarani smo, ali vraćamo se uzdignute glave

Eliminacija u polufinalu 61. izdanja Eurosonga preksinoć u švedskom Stokholmu očekivano je uzdrmala crnogorske predstavnike bend Highway. Još jednom je potvrđeno da kvalitetan vokalno-scenski nastup, poput onog koji su uz numeru “The Real Thing” Marko Pešić, Luka Vojvodić, Petar Tošić i Bojan Jovović priuštili publici u “Globe” areni, nije karta za finale Eurosonga, već su to i logistička podrška i dogovori iza kulisa. Svjestan je toga i Pešić, pa tako Dnevnim novinama poručuje da je gorak ukus u ustima nakon svega.

“Ima razočaranja, dali smo sve od sebe, ali za publiku i žiri to nije bilo dovoljno. Odradili smo odličan vokalni nastup, po ocjeni mnogih nema šta da nam se zamjeri po tom pitanju. Preko 120 kadrova je sadržao nastup, ostali su imali oko 40-ak. Žao nam je jer smo na teži način naučili kako funkcionišu stvari na Eurosongu, iako smo vjerovali da postoji šansa i da nešto drugačije od uobičajenog dobije podršku za finale. Najbitnije uzdignute glave vraćamo se kući, ali sigurno su i neki drugi faktori odlučivali o finalu. Sve ostalo bilo je savršeno, nezaboravno iskustvo zaista”, poručuje Pešić.

Azerbejdžan, Rusija, Holandija, Mađarska, Hrvatska, Austrija, Jermenija, Češka, Kipar i Malta iz prve polufinalne grupe plasirali su se u finale, a “uspjeh” pojedinih zemalja iznenadio je Pešića.

“Naša grupa je jača od druge i sigurno će pobjednik stići iz nje. Tu je Rusija, po mnogima veliki favorit.

Žao mi je BiH. Nama su pričali da se samo s baladom može proći dalje, ali evo oni su pokušali na taj način i nijesu uspjeli. Drago mi je što su Kiprani prošli dalje, a bilo je i nekih iznenađenja, nijesam očekivao pojedine zemlje”, priča Pešić, ne želeći da otkrije o kojim predstavnicima se radi.

Crnogorska delegacija boravićeu Stokholmu do nedjelje, a onda slijedi povratak kući.

“Sve smo rezervisali kao da ćemo se plasirati u finale, ali nije nam se dalo…”, zaključuje muzičar.

Drugo polufinale na programu je večeras (21h), a finale Eurosonga je zakazano preksjutra.

2 komentara

  1. Can I just say what a aid to seek out someone who really knows what theyre speaking about on the internet. You definitely know the way to carry a difficulty to mild and make it important. More people need to read this and perceive this aspect of the story. I cant imagine youre not more fashionable because you positively have the gift.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com