Otvoreno Sportsko prvenstvo Vojske Crne Gore - Volim Podgoricu

Otvoreno Sportsko prvenstvo Vojske Crne Gore

Danas je u kasarni „Milovan Šaranović“ u Danilovgradu otvoreno Sportsko prvenstvo Vojske Crne Gore.

Admiral Dragan Samardžić poželio je učesnicima uspjeh i podsjetio na značaj održavanja i stalnog unapređivanja fizičkih sposobnosti pripadnika Vojske, te dodao da su ovakva takmičenja prilika da se sagleda ostvareni napredak.

GetImage3

Admiral Samardžić

„Ove godine obilježavamo 10 godina nezavisnosti Crne Gore i 10 godina Vojske Crne Gore. Iz tog razloga posebno raduje činjenica da se Sportsko prvenstvo održava u nedjelji uoči obilježavanja tog značajnog jubileja“, napomenuo je admiral Samardžić.

On je istakao i značaj razvoja sporta u Vojsci kroz učestvovanje pripadnika VCG na civilnim takmičenjima i u civilnim reprezentativnim selekcijama Crne Gore.

„Treba napomenuti da je prošlogodišnji najbolji takmičar Sportskog prvenstva desetar Goran Petrić, koji danas podiže zastavu Crne Gore na jarbol, prvi pripadnik Vojske koji je učestvovao na prvim Evropskim sportskim igrama koje su održane prošle godine u Bakuu, koje predstavljaju svojevrsnu evropsku olimpijadu. Kako je ovo olimpijska godina, nadamo se da će naši predstavnici u Riju, ponoviti, ako ne i nadmašiti uspjeh iz Londona, a vama dragi učesnici želim da se borite u duhu olimpizma i da najbolji pobijede“, zaključio je Samardžić.

U okviru proljećnog dijela Sportskog prvenstva biće održana takmičenja u atletskom krosu i orjentiringu, dok će takmičenje u ostalim disciplinama biti realizovano na jesen, kada će biti i proglašen sveukupni pobjednik prvenstva.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com