Zašto Srbi i opozicija bojkotuju deceniju nezavisnosti?

Ove godine Crna Gora proslavlja najveći jubilej u novioj istoriji, što nažalost nije prihvatljio za dio njenih građana, i političkih subjekata. Predstavnici svih opozicionih partija nijesu izrazili spremnost da daju svoj doprinos kako bi se decenija nezavisnosti obilježila na što kvalitetniji način, ocjenjuju u Crnogorskoj kulturnoj mreži.

“Na jednoj strani imamo dio opozicije koji obilježava deceniju od kako je ugašena njihova ideja o životu u zajedničkoj državi sa Srbijom, dok na drugoj strani dio opozicije sa nestrpljenjem iščekuje ulazak u Vladu izbornog povjerenja, kako bi makar malo osjetili slast vršenja vlasti. Naše pozive da uzmu učešće u program proslave koju organizujemo na Cetinju, i na njoj predstavlje kulturno nasleđe srpske zajednice u Crnoj Gori nije prihvatilo Srpsko nacionalno vijeće, kojem ne smeta da od države koju ne priznaju uzimaju novac da rade na skrnavljenju crnogrskog identiteta”, kazali su u CKM-u.

Ovo je, tvrde oni, rijedak primjera u svijetu da dio građana i svi opozicioni subjekti bojkotuju najveći jubilej u novijoj istoriji svoje države.

“Što je pokazatelj da suverenost Crne Gore nije utemeljena, i da su partijiski interesi ispred države, što je žalosno i poražavajuće. Ovim gestom se potvrđuju naše tvrdnje da suverenisti pred svake parlamentarne izbore treba da strijepe šta će se desiti sa nezavisnošću Crne Gore, ako većinu osvoje partije koje dolaze iz redova opozicije”, ocjenjuju u CKM-u.

Poručuju da bi bilo dobro da Srbi koji žive u Crnoj Gori shvate da je bolje da se okrenu svojoj domovini.

“I da je izgrađuju da bude ljepša, bolja, nego što slijede svoje političke predstavnike koji sa njima manipulišu, kako bi učvrstili svoje pozicije. Nadamo se da će premijer Milo Đukanović sa građanima podijeliti svoja saznanja, ko i na koji način, ugrožava crnogorsku suverenost i njen identitet. Nažalost i nakon deceniju nezavisnosti nijesu vidni pomaci kada je u pitanju odnos prema crnogorskom identitetu od strane većeg dijela građana”, zaključuju u CKM-u.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close