PODGORICA: Hakeri osuđeni na 20 godina zatvora - Volim Podgoricu

PODGORICA: Hakeri osuđeni na 20 godina zatvora

Apelacioni sud potvrdio je presudu kojom je sedmočlana grupa osuđena na ukupno 11 godina i sedam mjeseci zatvora, jer su bankarske račune nekoliko stranih državljana „olakšali” za skoro milion eura, dok su Miloš Čujović i Nikola Marković, koji su označeni kao organizatori, dobili po četiri i po godine zatvora. Čujović i Marković prvostepenom presudom Višeg suda, ko ju je izrekao sudija Predrag Tabaš, bili su osuđeni na po šest i po godina robije.

Vidoje Stanišić je za učešće u kriminalnom udruženju dobio godinu i deset mjeseci, dok su Saša Klikovac, Bojan Pejović, Radonja Vulević osuđeni na po dvije godine i četiri mjeseca zatvora. Po godinu i mjesec robije dobili su Boris Petričević i Dragan Kovačević, dok je Mojkovčanka Slađana Medenica osuđena na sedmomjesečni zatvor. Ona je izrečenu kaznu odslužila.

U obrazloženju presude navodi se da je optuženi ,,Čujović osmislio plan za prevaru, dok je Nikola Marković vrbovao članove kriminalnog udruženja“.

“Nikola Marković je po instrukcijama Čujovića davao naloge članovima kriminalnog udruženja u kojim će bankama otvarati račune”, kazao je sudija Tabaš.

Čujović je uhapšen u septembru 2012. godine u akciji crnogorske policije pod kodnim imenom ,,Fokus“ kao ,,mozak operacije”. Tereti se da je sa inostranih bankovnih računa na račune u crnogorskim bankama prebacio skoro milion eura.

Policija je tada saopštila da je kriminalna grupa, u dužem periodu, sa računa crnogorskih banaka podigla 195.474 eura, a na račune u Crnoj Gori prebacila 488.200 švajcarskih franaka i 555.428 eura. Taj novac su blokirali nadležni organi. Prevara u kojoj su računi građana evrop skih zemalja ostali manji za oko milion eura otkrivena je kada je radnica jedne banke prijavila sumnjivo svakodnevno podizanje većih suma.

(Pobjeda)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com