Ekskluzivni snimak DB-a: Veselin Mujović u kupovini referenduma! - Volim Podgoricu

Ekskluzivni snimak DB-a: Veselin Mujović u kupovini referenduma!

Na desetogodišnjicu crnogorske nezavinosti objavljujemo prvi snimak prisluškivanih razgovora Veselina Mujovića (nedavno uhapšen u Crnoj Gori zbog pronevjera povezanih sa aferom oko Svetozara Marovića), preko kog je srpska policija otkrila cijeli mehanizam sprječavanja državljana Crne Gore sa pravom glasa da izađu na referendum.

Prema ekskluzivnom dosijeu u čiji posjed je došao Nedeljnik, srpska policija je u proljeće 2006. godine otkrila mehanizam organizovanog otkupa ličnih karata.

Uprava kriminalističke policije prateći Veselina Mujovića – nedavno uhapšen u Crnoj Gori zbog pronevjera povezanih sa aferom oko Svetozara Marovića – došla je nedvosmisleno do podataka kako operiše mreža otkupa ličnih karata po cijeni od 200 eura.

Zabilježen je susret Mujovića koji je bio na “mjerama” UKP-a sa izvjesnim Hrvojem Barjaktarevićem, koji je imao zadatak da u Beogradu skuplja lične karte po cijeni od 200 eura, da bi za njih od crnogorskog ministra lično dobijao 250.

U izveštaju UKP-a pisalo je da su operativnim radom došli do saznanja da pripadnici kriminalne grupe Ace Vukotića, čiji su članovi Hrvoje Barjaktarević, Slavoljub Lekić, i drugi, na teritoriji Srbije organizovano vrše krivična djela. U isto vrijeme Služba državne bezbjednosti identifikovala je Veselina Mujovića kao glavnog u tom lancu i stavila ga na mjere prisluškivanja.

Opširnije o dosijeu OVDJE.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com