970x250

Izvršitelji ZAPLIJENILI kola HITNOJ POMOĆI zbog poreskog duga!

Zbog poreskih dugovanja, sudski izvršitelji popisali su dio voznog parka Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Nišu. Iako je riječ o tzv. nemedicinskim vozilima, odnosno u popis za plenidbu nisu ušli saniteti, nadležni ipak navode da bi, ukoliko Grad kao osnivač ne pomogne, poslovanje ove ustanove moglo biti usporeno.

300x250

Dvije stare “zastave” i vozilo marke “nisan”, niški izvršitelji krajem prošle nedjelje procijenili su kao dovoljnu nadoknadu štete u visini od oko nešto više od milion i dvesta hiljada dinara, koje niška Hitna pomoć duguje Republici na ime poreskih obaveza. Bez obzira na prigovor koji je pravna služba Zavoda uputila, izvršenje koje bi svakog časa moglo da bude sprovedeno ne može biti odloženo.

– Onog momenta kada nam je to rješenje donijeto postalo je izvršno. Uložili smo žalbu i obavijestili Grad, i iako su sanitetska vozila još na broju, a trebovana medicinska sredstva RFZO prebacuje direktno dobavljaču, pružanje usluga građanima biće nesmetano obavljano. Ipak, smatramo da će eventualna plenidba otežati funkcionisanje nemedicinskog dijela Zavoda za hitnu pomoć – istakla je Tanja Popović, pomoćnica direktora ove ustanove.

I pored otpuštanja cijele Stomatološke službe krajem prošle godine, koja je decenijama radila pri Zavodu, upravo iz razloga što ih država ne prepoznaje kao ugovorene radnike, dugovi niške Hitne pomoći i dalje iznose više od 11 miliona dinara, za koliko im je trenutno račun u blokadi.

Tvrde da je to zbog tužbi radnika za rad preko vikenda, jubilarnih nagrada, ali i plata za neugovorene medicinare u periodu od 2011. do 2015. godine, u šta svakako ne spadaju i zakonske kamate.

Čeka se odgovor nadležnih

-O svemu su obaviješteni nadležni u gradu Nišu kao i državni organi. Mi nemamo novac da izmirimo potraživanja, tako da čekamo odgovor, navodi Tanja Popović.

(novosti.rs)

loading...
Tagovi
prikaži više

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close