POTJERNICA ZA SVETOVOM SAUČESNICOM: Olivera Ilinčić se sakrila u Srbiji? - Volim Podgoricu

POTJERNICA ZA SVETOVOM SAUČESNICOM: Olivera Ilinčić se sakrila u Srbiji?

Crnogorski pravosudni organi raspisali su potjernicu za srpskom državljankom Oliverom Ilinčić, koja slovi za jednog od kreatora, ali i ključnog aktera više budvanskih korupcionaških afera. Crnogorske službe bezbjednosti imaju saznanja da se osumnjičena nalazi upravo u Srbiji i da se tako, s obzirom na sporazum o međusobnom izručenju sopstve nih državljana, stiču uslovi za njeno hapšenje i izručenje, saznaju Dnevne novine.

Međutim, prema nezvaničnim informacijama, nadležni organi Crne Gore još nijesu dobili potvrdan od govor od kolega iz Srbije iako su ostvarili komunikaciju posredstvom međunarodne pravne pomoći.

Specijalno državno tužilaštvo, kako su DN pisale, posjeduje mnoštvo dokaza koji ukazuju na sumnju da je Ilinčić jedan od organizatora kriminalne grupacije na čijem se čelu, prema njegovom ličnom priznanju, nalazi direktor Političkog savjeta DPS Svetozar Marović.

Marović je nedavno potpisao sporazum o priznanju krivice, koji je upućen na odlučivanje Višem sudu u Podgorici, a u toku je priprema još jednog takvog dokumenta. Nezvanično, Marović je priznao da je formirao kriminalnu organizaciju od tridesetak ljudi, ali da je moduse višemilionskih korupcionaških poslova osmišljavala Ilinčić, koja je imala direktan pristup računima na kojima je završavao sporni novac. Na neke od tih računa Specijalno državno tužilaštvo je već stavilo privremenu blokadu. Riječ je o firmama “Propertis investment”, “Gu gi komerc” i “Kopirajt” na kojima se trenutno nalazi preko 15 miliona eura. Ilinčić se sumnjiči i za malverzacije u predmetima “Bulevar”, “Krapina” i “Otpadne vode”.

Još uoči prvih hapšenja, DN su pisale da brojnim budvanskim aferama Tužilaštvo “plete” mrežu dokaza oko Ilinčić. Osim svjedočkih i iskaza svjedoka saradnika, i na koncu, samog priznanja Marovića, tome u prilog išla je i izjava tada jedne od okrivljenih Budvanki Katarine Radišević, direktorice “Propertis investmenta”, koja je pred tužiocem priznala da je potpisala nekoliko ugovora navodeći da je to činila po nalogu druge osobe koja rukovodi firmom za pružanje knjigovodstvenih usluga.

Tragom informacije da je Nacionalni centralni biro Interpola u Podgorici raspisao crvenu potjernicu za Ilinčić, DN su uputile upit Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije da li imaju saznanja da se Ilinčić nalazi u toj zemlji, te da li će je uhapsiti na zahtjev Crne Gore. Međutim, iz kabineta tog ministarstva stigao je kratak odgovor da nijesu u mogućnosti da odgovore na to pitanje.

2 komentara

  1. There couple of fascinating points in time here but I do not determine if every one of them center to heart. There exists some validity but I am going to take hold opinion until I explore it further. Very good post , thanks and that we want much more! Included with FeedBurner as well

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com