Zagoričani M. Šaković (29) i S. Stamatović (38) oslobođeni, Vuksanović rekao da su pištolji njegovi

Podgorička policija, u noći između petka i subote, uhapsila je  pripadnike zagoričke grupacije Milića Minju Šakovića (29), Stevana Stamatovića (38) i Bobana Vuksanovića (28) nakon pretresa blindiranog automobila, u čijoj su specijalnoj pregradi pronađena dva repetirana pištolja sa po 15 metaka.

Poslije saslušanja u policiji Šaković i Stamatović su pušteni na slobodu, jer je Vuksanović ustvrdio da su pištolji njegovi, te da navodno oni nijesu znali da je oružje u autu. Vuksanoviću je određen pritvor do 30 dana i upućen je u spuški Istražni zatvor, a policija nastavlja i dalje da radi na ovom slučaju, jer nijesu povjerovali u njegovu verziju ovog slučaja, saznaju Dnevne novine.

Nezvanično, Šaković i Stamatović važe za bezbjednosno interesantne osobe, Vuksanović za pripadnika njihovog obezbjeđenja. Automobilom “audi A8” (PG FP078), vlasništvo Stamatovića, u trenutku kada je zaustavljen radi ciljanog pretresa, upravljao je upravo Stamatović, dok su Šaković i Vuksanović bili njegovi saputnici.

“Pištolji ‘browing’ kalibra 7,65 mm i ‘valter’ 9mm, sa izbrisanim fabričkim brojevima, pronađeni su u specijalno izrađenoj pregradi između sjedišta vozača i suvozača. Zbog sumnji da ovi pištolji pripadaju Šakoviću i Stamatoviću, policija je u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom inicirala balistička i DNK vještačenja, tokom kojih će se utvrditi vjerodostojnost njihovih izjava”, kazao je za DN sagovornik blizak istrazi.

Policija je na zahtjev Tužilaštva, a po nalogu suda, tokom vikenda pretresla kuće i stanove njih trojice. “Tokom pretresa pronađeni su predmeti zanimljivi za dalju istragu, koji će takođe biti upućeni na vještačenje”, kazao je sagovornik.

Šaković je ranije na Koniku napao, a potom i pištoljem tukao Elvisa Škrijelja i njegovog oca, a osuđivan je i zbog ubistva i iznude. Boban Vuksanović je ranije hapšen pod sumnjom da je podmetnuo eksplozivnu napravu ispred stana i automobila Aleksandra Jovovića.

Blindirani automobil, čiji je vlasnik Stamatović, prije više od mjesec našao se na parkingu Centra bezbjednosti Podgorica, jer je bio privremeno oduzet radi provjera u Interpolovim bazama podataka. Kada je utvrđeno da je vozilo regularno, ono je vraćeno Stamatoviću.

Htjeli da ih pretresaju i zbog pušaka na Gorici

Inspektori podgoričke policije ispituju i sumnje da je i oružje koje je nedavno pronađeno u podnožju brda Gorica, nadomak Zagoriča, pripadalo trojici privedenih, ali i još nekim bezbjednosno interesantnim osobama. Dvije automatske puške, hekler i prigušivači bili su oblijepljeni selotejp trakom i sakriveni ispod olupina starog automobila. Policija je, prema nezvaničnim informacijama, od Tužilaštva tada zatražila upravo pretrese Šakovića, Stamatovića i Vuksanovića i još nekoliko osoba, ali Tužilaštvo nije uvažilo inicijativu. Međutim, shvativši da su napravili propust, kada je prije nekoliko noći došlo do privođenja osoba za koje je tražen takav tretman, više nije bilo dvoumljenja pretres je izveden.

(Dnevne novine)

 

loading...
Tagovi
prikaži više

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close