Dječiji karneval u Novom: Vatromet boja, plesa i radosti - Volim Podgoricu

Dječiji karneval u Novom: Vatromet boja, plesa i radosti

Izletom kroz Bokokotorski zaliv danas završava X Međunarodni dječiji karneval.

Dječija fešta počela je u četvrtak podizanjem zastave Karnevala na Sat kuli, a zvanično otvaranje uz prigodan program i predaja ključeva grada djeci održani su na bazenu na Škveru. Mali kapo Karnevala Marko Prnjat obećao je da će ključeve čuvati “kao oči u glavi”.

Izabrana je i princeza karnevala – Asja Radojević koja želi da bude poznata glumica ili super učiteljica.

Skoro četrdeset karnevalskih grupa sa oko hiljadu učesnika prošlo je juče poslije podne gradom ostavljajući trag radosti, osmjeha, pjesme i igre. U povorci su učestvovala djeca iz svih hercegnovskih vrtića, osnovnih škola, Dječijeg doma Mladost, djeca iz drugih crnogorskih gradova i gosti iz Slovenije, Srbije, Makedonije i BiH, kao i djeca iz Rusije koja žive u Crnoj Gori.

Oni su na tri lokacije, na glavnom gradskom trgu, kod Gradske kafane i kod zgrade Opštine pokazali svoje koreografije.

Nastupili su i novski trombonjeri, Rajske ptice, tamburini, veliki i mali kapo karnevala, princeza, a tokom trajanja festivala animatori iz Niša pokazali su njihova umijeća. .

Među brojnim gostima karnevala bili su predstavnici ambasada Rusije, Makedonije, Slovenije, pojedinih gradova iz kojih su stigli učesnici karnevala.

Prije predstavljanja grupa nastupila je Tara Petrović sa himnom Fenix –a – Udruženja roditelja djece oboljele od kancera.

Organizator Međunarodnog dječijeg festivala je NVO Omladinski centar, generalni pokrotivtelj Opština Herceg Novi, a zlatni sponzor Sfera art.

Karneval zamalo otkazan

NVO Omladinski centar koji je organizator manifestacije, zaprijetio je da će, otkazati feštu jer je Turistička organizacija Herceg Novi odbila da finasijski podrži 10 Međunarodni dječiji karneval.

Organizator je ipak odlučio da ne otkazuje jubilarni Karneval , kako je objašnjeno “zbog djece koja su se mjesecima pripremala da svojom razdraganošću uljepšaju šarenu povorku kroz centar grada”.

Predsjednik NVO Omladinski centar i direktor Dječijeg karnevala Milijan Mijović ističe da su u oktobru 2015. godine Turističkoj organizaciji , koja je raspisala javni poziv za podnošenje projekata za organizovanje manifestacija od značaja za turističku promociju grada”, dostavili projekat održavanja Dječijeg karnevala sa svim potrebnom dokumentacijom, uključujući i troškovnik. Rezltati tog javnog poziva do danas nisu saopšteni.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com