U BAR UPLOVIO BRITANSKI KRUZER: Turističkoj organizaciji nije stalo do 1.200 turista - Volim Podgoricu

U BAR UPLOVIO BRITANSKI KRUZER: Turističkoj organizaciji nije stalo do 1.200 turista

Vlasnik turističke agencije iz Bara Mihailo Vukić ogorčen je odnosom tamošnje  lokalne Turističke organizacije prema turistima koji su na kruzeru Thomsom Celebration iz Velike Britanije juče uplovili u barsku luku.

Po riječima Vukića, ovo je drugo uplovljavanje u Bar ovog kruzera sa 1225 putnika, ali su oni bili – prepušteni sami sebi!

– Prosto je nevjerovatno da niko iz TO Bar nije našao za shodno da dočeka i informiše ovoliki broj stranih gostiju sa broda o turističkim atrakcijama i ponudi Bara i Crne Gore već su to radili učenici Srednje ekonomske škole na čemu smo im jako zahvalni i radujemo se njihovom novom iskustvu .
Lokalna organizacija na čelu sa direktoricom Nedom Ivanović nije nam obezbijedla čak ni mape grada koje smo samoincijativno dijelili gostima, a i info pult je izostao ovog puta. Brodovi su došli ali sada moramo nešto napraviti da i ostanu tj. dolaze ponovo – navodi Vukić na svom FB profilu.

kruzer1
On je naglasio da je, prilikom prvog uplovljavanja, sve bilo odlično organizovano.

-Ovaj put smo naišli na nerazumijevanje lokalne Turistčke organizacije, pa je sve bilo prepušteno individualnoj organizaciji Port of Adria koja je organizovala kulturno-umjetnički program i štandove na šetalištu i agenciji Allegra, koje nisu zadužene za taj dio posla. Mi ovdje ipak obavljamo samo funkciju lučkog agenta.

kruzer

Mišljena smo da je ovo jako loše za reputaciju grada Bara, Crne Gore i naravno lokalne privrede jer turisti ovog puta nisu bili adekvatno obaviješteni o bogatoj turističkoj ponudi koju pružaju Bar i njegova okolina. Sve to nažalost, navodi na činjenicu da sa pravom smatramo da su predstavnici TO Bar svoj posao radili samo prilikom prvog dolaska kruzera u naš grad, jer su znali da će taj događaj sa pravom biti medijski ispraćen. Turizam nije samo slikanje i pričanje za kamere, već iskrena predanost svome poslu – zaključuje Vukić. 

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com