DETALJI OPROŠTAJNOG PISMA DRAGANA I ANE PIŽURICA: “Zajedno smo odlučili da odemo u smrt…” - Volim Podgoricu

DETALJI OPROŠTAJNOG PISMA DRAGANA I ANE PIŽURICA: “Zajedno smo odlučili da odemo u smrt…”

Be­ži­vot­na ti­je­la Dra­ga­na Pi­žu­ri­ce (64) i nje­go­ve kćer­ke Ane (30) pro­na­đe­na su u uto­rak uve­če, oko 22 sa­ta, u po­ro­dič­noj ku­ći u cen­tru Ko­la­ši­na.

Pre­li­mi­nar­ni re­zul­ta­ti is­tra­ge po­ka­za­li su da u ubi­stvu ni­je uče­stvo­va­la tre­ća oso­ba, a za­sad ni­je po­zna­to zbog če­ga je do­šlo do tra­ge­di­je.

Po­li­ci­ja je u ku­ći pro­na­šla pi­smo u ko­jem se na­vo­di da su otac i kćer­ka za­jed­no od­lu­či­li da odu u smrt. Tu­ži­lac je od­mah na­lo­žio vje­šta­če­nje ru­ko­pi­sa i utvr­đe­no je da je pi­smo auten­tič­no i da ga je pi­sao Dra­gan.
U pi­smu na­pi­sanom Dra­ga­no­vim ru­ko­pi­som, iz­me­đu osta­log pi­še da su se njih dvo­je za­jed­no od­lu­či­li na ova­kav ko­rak. Oni u pi­smu oba­vje­šta­va­ju po­li­ci­ju da is­klju­či mo­guć­nost da je ubi­stvo po­či­ni­la tre­ća oso­ba već da je to is­klju­či­vo nji­ho­va od­lu­ka, prenosi Dan.
Iako se ju­če u me­di­ji­ma spe­ku­li­sa­lo in­for­ma­ci­jom da je Dra­gan pr­vo pu­cao u tri­de­se­to­go­di­šnju kćer­ku, pa u se­be, iz ko­la­šin­ske po­li­ci­je ni­je­su mo­gli da po­tvr­de tu ver­zi­ju.
Iz ko­la­šin­ske po­li­ci­je Da­nu je re­če­no ka­ko ne mo­gu da po­tvr­de da je Dra­gan ubio Anu pa se­be niti ko je i u kom prav­cu pu­cao, te da će na­laz obduk­ci­je po­ka­za­ti ka­ko je do­šlo do tra­ge­di­je.

 Vikendica u kojoj se dogodio zločin
Dra­gan i Ana su u ku­ću do­šli u uto­rak pri­je pod­ne. Po­ro­di­ci su ka­za­li da idu na iz­let u Ko­la­šin. Po­što su im mo­bil­ni te­le­fo­ni po­sli­je 14 sa­ti bi­li is­klju­če­ni, Dra­ga­nov sin  Mi­lan je nji­hov ne­sta­nak pri­ja­vio po­li­ci­ji. Ne­što po­sli­je 22 sa­ta, sa pa­tro­lom ko­la­šin­ske po­li­ci­je ušao je u ku­ću gdje su za­te­kli dva be­ži­vot­na ti­je­la sa smr­to­no­snim po­vre­da­ma na­ne­se­nim va­tre­nim oruž­jem.


Na­kon oba­vlje­nog uvi­đa­ja, ru­ko­vo­di­lac Vi­šeg dr­žav­nog tu­ži­laštva u Bi­je­lom Po­lju Ri­fat Ha­dro­vić je ka­zao ka­ko se pret­po­sta­vlja da se u ku­ći Pi­žu­ri­ca do­go­di­lo ubi­stvo, pa sa­mo­u­bi­stvo. Ipak, Ha­dro­vić ni­je že­lio da ka­že ko­je je va­tre­no oruž­je ko­ri­šće­no.
– Iako za­sad ne mo­gu re­ći ka­ko se sve de­ša­va­lo, pret­po­sta­vljam da je ri­ječ o ubi­stvu i sa­mo­u­bi­stvu. Za­sad ne­ma in­di­ci­ja da je u tra­ge­di­ji uče­stvo­va­lo tre­će li­ce. Iz­u­zet je ve­li­ki broj tra­go­va. Ta­ko­đe, za­sad ne mo­že­mo re­ći ni u ko­je vri­je­me se do­go­di­la tra­ge­di­ja, a po­li­ci­ja je oba­vi­je­šte­na oko 22 sa­ta si­noć. Pri­zor je ne­sva­ki­da­šnji i ovo je za­i­sta po­ro­dič­na tra­ge­di­ja – re­kao je on.
U pri­su­stvu Ha­dro­vi­ća uvi­đaj su oba­vi­li eki­pa ko­la­šin­skog Odje­lje­nja bez­bjed­no­sti i vje­šta­ci ba­li­stič­ke stru­ke Fo­ren­zič­kog cen­tra iz Da­ni­lov­gra­da.
Dra­gan i Ana su ži­vje­li u Pod­go­ri­ci, a u po­ro­dič­nu ku­ću u Ko­la­ši­nu su, ka­ko ka­žu kom­ši­je, do­šli u uto­rak to­kom da­na.
Ovo ni­je pr­va tra­ge­di­ja u po­ro­di­ci Pi­žu­ri­ca, na­i­me, Dra­ga­nov po­koj­ni brat je pri­je tri­de­se­tak go­di­na u Be­o­gra­du, u ho­te­lu „Sla­vi­ja”, iz ne­po­zna­tih raz­lo­ga, ubio svo­ju du­go­go­di­šnju dje­voj­ku, a na­kon to­ga se­bi od­u­zeo ži­vot.
Dra­gan Pi­žu­ri­ca je ra­dio u Za­vo­du za za­po­šlja­va­nje. Ana je bi­la lje­kar i ra­di­la je i In­sti­tu­tu za jav­no zdra­vlja, a ka­sni­je u Do­mu zdra­vlja u Nik­ši­ću. U po­sled­nje vri­je­me ni­je ra­di­la. Po­ro­di­ca je de­man­to­va­la spe­ku­la­ci­je da je tra­ge­di­ji pret­ho­di­la sva­đa jer su otac i kćer­ka bi­li ve­za­ni jed­no za dru­go.
Dra­gan Pi­žu­ri­ca i nje­go­va kćer­ka Ana bi­će sa­hra­nje­ni u če­tvr­tak na gro­blju u Smaj­la­gi­ća Po­lju u Ko­la­ši­nu.

Kom­ši­je ni­je­su zna­le za pro­ble­me

Kom­ši­je Pi­žu­ri­ca či­ja su ti­je­la pro­na­đe­na prek­si­noć u po­ro­dič­noj ku­ći u Ko­la­ši­nu šo­ki­ra­ni su tra­ge­di­jom ko­ja se do­go­di­la. Pre­ma nji­ho­vim ri­je­či­ma, ni­je bi­lo ni naznaka da u po­ro­di­ci Pi­žu­ri­ca ima pro­ble­ma. Kom­ši­je tvr­de da su ne­sreć­ni otac i kćer­ka do­la­zi­li u Ko­la­šin vi­še pu­ta i da se ni­ka­da ni­je ču­la sva­đa ni­ti su se mo­gli uoči­ti bi­lo ka­kvi pro­ble­mi.

Još jedna porodična tragedija

U Kolašinu se još živo sjećaju tragedije koja je vezana za porodicu Pižurica. Rođeni brat pokojnog Dragana prije tri decenije, kako pričaju Kolašinci, ne mogavši da preboli rastanak sa voljenom djevojkom, inače ljekarkom koja je došla zbog posla u Kolašin, ubio je nju i sebe.

(Volim Podgoricu/dan.co.me/M.V.P. – J.Š.)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com