INSPEKTOR I POLICIJA SE POVUKLI: Kuća Zlatičanina nije srušena, sačuvao je “živi zid” prijatelja i rođaka - Volim Podgoricu

INSPEKTOR I POLICIJA SE POVUKLI: Kuća Zlatičanina nije srušena, sačuvao je “živi zid” prijatelja i rođaka

Nadležni nijesu juče sručili dio kuće porodice Zlatičanin u Sutomoru, jer ih je na terasama dočekao “živi zid” rođaka i prijatelja.

Građevinski inspektor i policija stigli su u Lenjinovu ulicu, ali su se ubrzo povukli nakon što su vidjeli koliko se ljudi okupilo da sačuva dva sprata kuće Zlatičanina od rušenja.

Zvanično su, međutim, obrazložili da rušenja neće biti jer nije stigla ekipa Hitne pomoći.

Svetlana Zlatičanin je novinarima rekla da je kuća uredno uknjižena u barskom katastru na njeno ime, da je prizemlje sagrađeno prije devet godina, a da su spratovi završeni 2014.

Tvrdi da za kuću uredno plaća porez, da posjeduje urbanisto-tehničke saglasnosti resornih opštinskih službi i da je “u postupku” dobijanje građevinske dozvole.

“Ne pristajem na selektivnu primjenu zakona, jer smo podigli kuću na svom zemljištu, a ne na javnim površinama i ničim nismo ugrozili javni interes. Pogledajte Sutomore, više od 500 kuća je izgrađeno bez dozvole na državnoj zemlji bez ikakvog urbanističkog osnova. Njihovim vlasnicima niko ni riječ nije rekao, a našli su nama da ruše”, kazala je ona.

Zlatičani su porijeklom iz Vrake, u Albaniji, i u Crnu Goru su se doselili sa mnogim drugim početkom devedesetih godina prošlog vijeka.

Zlatičaninova tvrdi da je advokat porodice dobio obavještenje o dolasku ekipe za izvršenje sat vremena nakon zakazanog termina.

“Kao lojalna građanka, veoma poštujem državu Crnu Goru i zato očekujem jednak tretman kao i ostali građani, odnosno investitori stambenih objekata, tim prije jer imamo skoro sve papire za kuću i sagradili smo je na našem placu”.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com