Policajac upozorio PODGORIČANKU, kad je htjela da podigne saobraćajnu doživjela NEPRIJATNOST - Volim Podgoricu

Policajac upozorio PODGORIČANKU, kad je htjela da podigne saobraćajnu doživjela NEPRIJATNOST

Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije je u maju 2016. godine, izvršilo kontrole zakonitosti vršenja policijskih poslova i primjene policijskih ovlašćenja na osnovu pet pritužbi građana na postupanje službenika Uprave policije. Portal Analitika prenosi Izvještaj unutrašnje kontrole, sa napomenom da su se građani najviše žalili na postupanje- saobraćajne policije.

Nakon sprovedenog postupka provjera od strane službenika ovog Odjeljenja, ocijenjeno je da su pritužbe neosnovane, jer u postupku izvršenih provjera nijesu utvrđene činjenice i dokazi koji bi ukazivali na postojanje disciplinske ili druge odgovornosti policijskih službenika. Međutim, u jednom od ovih slučajeva, obzirom na činjenicu da je predmetna pritužba sadržavala ozbiljne optužbe usljed čega se ista mogla tretirati kao krivična prijava, spisi sačinjeni u postupku unutrašnje kontrole dostavljeni su nadležnom državnom tužilaštvu na konačnu odluku. Pritužbe su se odnosile na policijske službenike policije opšte nadležnosti. U nastavku objavljujemo kratak opis pritužbi:

Građanka R.T. iz Podgorice dostavila je Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije pritužbu na policijskog službenika Stanice policije za javni red i mir CB Podgorica, R.M., zbog načina preduzimanja službenih radnji prema njoj kao učesnici u saobraćaju, dana 24.11.2015. godine, prilikom kontrole u saobraćaju dok se vozilom kretala iz pravca Bokeške ulice u pravcu Njegoševe ulice u Podgorici, kada joj imenovani policijski službenik nije izdao prekršajni nalog zbog nepoštovanja saobraćajnog znaka već joj rekao da je samo upozorena (za što ima svjedoka), uslijed čega je, kad je htjela da podigne saobraćajnu dozvolu, doživjela neprijatnost jer joj je rečeno da ima neplaćenu kaznu, za koju nije znala.

U postupku unutrašnje kontrole nijesu utvrđene činjenice i dokazi koji bi nesporno ukazivali na nezakonito postupanje ili nezakonitu primjenu policijskih ovlašćenja od strane policijskog službenika u konkretnom slučaju. Međutim, obzirom da je predmetna pritužba sadržavala ozbiljne optužbe usljed čega se ista mogla tretirati kao krivična prijava, spisi sačinjeni u postupku unutrašnje kontrole dostavljeni su nadležnom državnom tužilaštvu na konačnu odluku.

Građanin V.N. iz Danilovgrada dostavio je Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije pritužbu na policijskog službenika Stanice policije Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad K.D., zbog selektivnog preduzimanja službenih radnji prema učesnicima u saobraćaju, dana 09.04.2016.godine, prilikom kontrole u saobraćaju, u Ul. Baja Sekulića u Danilovgradu, kada mu je imenovani policijski službenik izdao prekršajni nalog zbog nepropisnog zaustavljanja vozila (po kojem je, u međuvremenu platio novčanu kaznu), dok veći broj drugih vozača, koji su na istom mjestu počinili istovjetan saobraćajni prekršaj, nije sankcionisao.

U postupku unutrašnje kontrole nijesu utvrđene činjenice i dokazi koji bi ukazivali na nezakonito preduzimanje službenih mjera i radnji od strane policijskog službenika u konkretnom slučaju.

saobracjciGrađanin V.S. iz Podgorice je dostavio pritužbu Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije na policijske službenike Stanice policije za bezbjednost saobraćaja Centra bezbjednosti Podgorica J.S. i B.V., zbog načina preduzimanja službenih radnji prema njemu kao učesniku u saobraćaju na Bulevaru Ivana Crnojevića u Podgorici, kada mu je izdat prekršajni nalog zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa u toku vožnje (čije izvršenje je negirao), nakon čega su on, njegova supruga i maloljetno dijete izašli iz vozila, govoreći policajcima da oni nemaju primanja i da policajci ne govore istinu u vezi nevezivanja pojasa, nakon čega je, kako je naveo, policjac J.S. fizički nasrnuo na njega.

U postupku unutrašnje kontrole nijesu utvrđene činjenice i dokazi koji bi ukazivali na nezakonito preduzimanje službenih mjera i radnji od strane policijskih službenika u konkretnom slučaju.

Građanin K.V. iz Podgorice, dostavio je Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije pritužbu na policijske službenike Stanice policije za javni red i mir CB Podgorica, zbog sumnje u zakonitost, profesionalnost i nepristrasnost njihovog postupanja prilikom više prijava koje je u periodu 2014.-2016.god. podnosio u CB Podgorica protiv A.P.

U postupku unutrašnje kontrole nijesu utvrđene činjenice i dokazi koji bi ukazivali na nezakonito preduzimanje službenih mjera i radnji ili nezakonitu primjenu policijskih ovlašćenja od strane policijskih službenika u konkretnom slučaju.

Građanin L.S. iz Bara dostavio je pritužbu Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije pritužbu na policijskog službenika Stanice policije CB Bar J.Ž., zbog načina postupanja prilikom preduzimanja službenih radnji prema njemu prilikom kontrole u saobraćaju u Baru, dana 28.04.2016.godine, kada mu je, po zahtjevu policijskog službenika J., izdat prekršajni nalog zbog prekršaja iz člana 319 st.1 t.22 i 28 Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, uz isticanje sumnje da ga je Jovanović na taj način, kako je naveo, ciljno maltretirao i provocirao zbog toga što je prije dva mjeseca sa njim imao nesuglasice u vezi nepostupanja po njegovoj prijavi.

U postupku unutrašnje kontrole nijesu utvrđene činjenice i dokazi koji bi ukazivali na nezakonito preduzimanje službenih mjera i radnji ili nezakonitu primjenu policijskih ovlašćenja od strane policijskog službenika u konkretnom slučaju.

2 komentara

  1. Naravno “nisu pronađeni dokazi” Policajcu se vjeruje na riječ uvijek. Zato bi trebali i mi kao Rusi fino, svi kamere u auta, nisu ni skupe po 30-ak eura sa zvukom i sve pa svaki kontakt s policijom snimat i prijatno.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com