Pešić ponovo izabran za predsjednika Savjeta mladih DPS-a - Volim Podgoricu

Pešić ponovo izabran za predsjednika Savjeta mladih DPS-a

Nikola Pešić ponovo je izabran za predsjednika Savjeta mladih Demokratske partije socijalista, na sedmom Kongresu koji se održao danas u Podgorici.

Kongres je usvojio Izvještaj o radu Savjeta mladih između dva kongresa, Program i Statut organizacije.

Sedmom Kongresu Savjeta mladih, kako je saopšteno, prisustvovali su predstavnici podmladaka partija iz regiona i šire, i 461 delegat iz svih opštinskih odbora Savjeta mladih DPS iz cijele Crne Gore.

VII Kongres Savjeta mladih pozdravio je predsjednik DPS-a Milo Đukanović naglasivši da veliki broj gostiju Kongresa pokazuje da je Savjet mladih prepoznat ne samo u Crnoj Gori, već i šire, što je u dobu i regionu u kojem živimo pokazatelj kvaliteta rada organizacije i naše politike.

Đukanović se osvrnuo na značaj godine u kojoj se Kongres održava, podsjećajući na obilježavanje jubileja 10-godišnjice nezavisnosti i hiljadu godina državnosti, kao i godine u kojoj očekujemo redovne parlamentarne izbore, na kojima DPS teži da potvrdi dominaciju na političkoj sceni Crne Gore.

milo

„Za ovih 10 godina došli smo pred vrata NATO-a i iako niko niti u Briselu niti bilo gdje u Evropi ne može znati kada će biti sljedeće proširenje siguran sam da kada god do njega dođe Crna Gora će biti prva sljedeća članica Evropske unije. Vjerujem da su ovoi razlozi za ponos u svakoj državi,  a posebno su razlozi za ponos u Demokratskoj partiji socijalista jer nepretenciozno podsjetiću  sve, da su se svi ovi uspjesi dogodili zahvaljujući vodećoj politici koju vodi DPS“, saopštio je on.

Đukanović je istakao izuzetne rezultate koje je Savjet mladih DPS-a ostvario u prethodnom mandatu i podsjetio na odgovornost mladih i mogućnosti da svoje ideje, posebno one u cilju postizanja strateških državnih interesa, realizuju u Demokratskoj partiji socijalista.

VIIKongresSMDPSCG1806201601

„Kao što smo prije 25 godina u mojoj generaciji ponudili svježe, vrijeme pokazuje i kvalitetne odgovore na probleme sa kojima smo se suočili u tadašnjoj Crnoj Gori, tako ova iskušenja sa kojima suočava današnja Crna Gora traži svježe i kreativne odgovore. DPS je otvorena za sve svježe i kreativne ideje i dosta je logično da te svježe i kreativne odgovore mora ponuditi vaša generacija. Tako da, morate biti svjesni odgovornosti sa kojom se suočavate danas i u narednom periodu. Nemojte da sumnjate da će DPS vijek biti potpuno otvorena za sve svježe i kreativne ideje koje će doprinijeti da ove solidno postavljene temelje unaprijedimo jednom savremenom arhitekturom naše državne kuće koja će na taj način sebi obezbjediti ravnopravnost i sebi dostojanstveno mjesto u porodici među državama Evrope.”, kazao je Đukanović.

Pozdravljajući Kongres, dosadašnji i novoizabrani predsjednik Savjeta mladih DPS Crne Gore Nikola Pešić podsjetio je da je Demokratska partija socijalista dominantno prepoznavala u mladima potencijal i budućnost, zbog čega je Savjet mladih bio aktivan učesnik u ostvarivanju strateških pravaca politike Crne Gore.

Govoreći o budućnosti Savjeta mladih DPS-a, Pešić je naglasio zašto će podmladak DPS-a i dalje biti značajan akter na crnogorskoj političkoj sceni.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com