PUT JOŠ NIJE ZAVRŠEN: Brajović i Parača da odgovaraju za lažna obećanja - Volim Podgoricu

PUT JOŠ NIJE ZAVRŠEN: Brajović i Parača da odgovaraju za lažna obećanja

Ministar saobraćaja Ivan Brajović i bivši direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača treba da snose moralnu i svaku drugu odgovornost zbog toga što put Cetinje-Budva nije završen u roku koji su obećali.
To je “Vijestima” kazao novi direktor Direkcije Ivan Ašanin.

On je naveo da će za završetak radova biti potrebno najmanje još sedam dana, što je znatno prekoračenje roka koji je obećao Brajović, odgovarajući na poslanička pitanja u Skupštini. On je tada kazao da će put Cetinje – Budva biti završen do 20. juna, da nijedan rok nije probijen, niti da će se to desiti.

“Ugovoreni rok je do 15. jula 2016. Radovi na ovom projektu biće završeni do 20. juna. Uz velike napore, svi projekti biće završeni prije ugovorenog roka. Ovaj magistralni pravac biće spreman za sezonu”, kazao je Brajović.

Vlada Crne Gore prvobitno je odredila 1. jun za završetak radova, a nakon što je taj rok probijen, najavljena je obustava radova do 20. juna. Iz Direkcije za saobraćaj su ranije saopštili da su jedan od razloga kašnjenja vremenske neprilike koje su usporavale radove.

Saobraćaj na Obzovici zaustavlja se i dalje od 10 do 12 sati, a na Brajićima od 14 do 16 sati. Gužve kroz Budvu su takođe i dalje ogromne, iako je vidno da je gradnja puta  pri kraju. Trenutno je u toku asfaltiranje, ali su svakodnevno u špicevima kilometarske kolone i to traje već tri mjeseca neprestano.

“Sedam dana je minimum koji je potreban da se završi put. Onaj ko je najavio taj rok, treba da objasni zašto nije završen u tom roku. Ministar i bivši direktor Direkcije  treba da snose moralnu i svaku drugu odgovornost zato što put nije završen u roku koji su obećali i zato što je sezona počela sa nezavršenim putem”, kazao je Ašanin.

Na udaru su posebno  turističke agencije koje organizju izlete.

“Ono što nije uspjelo nikome na Mediteranu, to je uspjelo Crnj Gori: da spoji bageriste i turizam. To sam kazao i prije 10 godine, kada su zbog toga otišli njemački turoperatori Nekerman i TUI i nikada se nisu vratili. Niko nije razmišljao kolika je komercijalna i šteta nanijeta imidžu Crne Gore. To se i sada dešava, jer gosta ne interesuje kada će biti napravljen put između Budve i Bečića, već kako se neko drznuo da ga ubaci među bageriste i zašto se od Budve do Bečića vozi sat i po. Radovi su mogli da počnu na vrijeme, u oktobru”, kazao je dugogodišnji turistički radnik Vukašin Ćulafić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com