Konjević na novom kontrolnom saslušanju! - Volim Podgoricu

Konjević na novom kontrolnom saslušanju!

Ministarstvo finansija je pozvalo sve poreske obveznike koji imaju sumnju da je neko u Poreskoj upravi saopštio netačne podatke i dostavio ih ministarstvu, da iskoriste zakonom predviđene mogućnosti, odgovarajući na tvrdnje TV Pink M da nikada nijesu dugovali za poreze i doprinose 201.000 eura.

Takođe, u ministarstvu finansija su kazali Dnevnim novinama da će se ministar Raško Konjević odazvati novom kontrolnom saslušanju na Odboru za ekonomiju, finansije i budžet ako do njega dođe.

Televizija Pink M ponovo se juče oglasila ističući da njihov dug nikada nije ni bio 201.000 eura koliko su ministar Raško Konjević i direktor Poreske uprave (PU) Miomir M. Mugoša saopštili na posljednjoj sjednici Odbora za ekonomiju.

“U očajničkom nastojanju da se od javnosti sakriju odgovori na pitanja, ko je, kako i zašto dozvolio da opozicioni koncern ‘Vijesti’ državi duguje milionske iznose, ministar finansija, blizak ovom koncernu uz pomoć Poreske uprave i dalje iznosi netačne i kontradiktorne podatke o dugovima naše kuće. Nikada naš dug nije bio 201.000 eura. To je na silu sklepan i vještački osmišljen broj, kako bi na sjednici skupštinskog Odbora ministar i direktor PU manje crvenjeli kada se otvori pitanje duga Vijesti”, tvrde u Tv Pink M.

U njihov dug je, kako ističu, na silu ubačen iznos od 68.547 eura reprograma.

“Činjenica je da reprogram duga Vijesti od 147.000 koji oni ne plaćaju, nije nigdje ni pomenut u dugu ‘Vijesti’. Zahtijevamo od ministra Konjevića da saopšti javnosti zašto se primjenjuju različiti aršini”, ističe se u saopštenju TV Pink M.

Problem je, kako objašnjavaju u ovoj medijskoj kući, što su na odboru pročitani podaci za TV Pink M od 17. juna, a za Vijesti od toga dana

“A gdje je ministre, stanje duga Vijesti od istoga datuma. Televiziji Pink M na sjednici čitate stanje od 17. juna, a Vijestima iznos, koji su 20. juna ujutru vaši prijatelji Ivanović i Perović dobrovoljno pristali da prijave. Zar Poreska uprava nije imala stanje duga i za njih od 17. juna. Zar je ono što su vlasnici opozicionog medija dobrovoljno prijavili zvaničan podatak za vas i javnost”, dodaje se u saopštenju.

Možda, smatraju oni, da ne bi javnost saznala da ni PDV nijesu plaćali mjesecima.

“Da su imali blizu 80.000 eura neplaćenog PDV-a, pa su uz nečije sugestije na brzinu taj dug prepolovili. Ministre, ko još u Crnoj Gori duguje PDV mjesecima, a da mu Poreska ne blokira račun odmah osim vlasnika Vijesti? Ministarstvo finansija precizno zna ne samo minute, nego i sekunde kada je Pink M uplatio toliko i toliko hiljada eura, ali zato ne može u javnosti da saopšti čak ni mjesec, a možda ni godinu kada su se posljednji put vlasnici Vijesti odobrovoljili da državi daju euro!”, zaključili su iz te medijske kuće.

U Ministarstvu finansija ostali su pri istom mišljenju.

Kako kažu, podacke o poreskom dugu TV Pink Company ministru finansija dostavio je direktor Poreske uprave Miomira M. Mugoše u pisanoj formi.

“Poreska uprava je na ponovni upit Ministarstva finansija potvrdila podatke o dugu na dan 20. 6. 2016 godine, zaključno sa 10 časova. Takođe, Poreska uprava je potvrdila da je na isti način u skladu sa zakonom utvrdila dug i drugih medijskih kuća. Savakako, ministar finansija će se uvijek odazvati pozivu skupštinskih odbora kada se donese odluka o potrebi razgovora sa ministrom finansija”, objasnili su u Ministarstvu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com