PODGORICA: Sjutra novi protest zaposlenih u ZIKS-u - Volim Podgoricu

PODGORICA: Sjutra novi protest zaposlenih u ZIKS-u

Zaposleni u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) protestovaće sjutra ispred Ministarstva pravde tražeći ispunjenje zahtjeva, među kojima je usvajanje izmjena i dopuna zakona o zaradama u javnom sektoru i u skladu sa tim donošenje odgovarajuće uredbe za radnike ZIKS-a.

Iz Organizacionog Odbora radnika podsjetili su da je ranije odlučeno i da zaposleni prvog avgusta stupe u štrajk ukoliko se ne ispune njihovi zahtjevi.

“Već više od tri i po godine mi zahtjevamo da se ovi nagomilani problemi rješavaju i više nemamo niti strpljenja niti vremena”, poručili su radnici.

Oni podsjećaju da su njihovi zahtjevi ostavka direktorice direktorata za izvršenje Slavice Rabrenović, usvajanje izmjena i dopuna zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru i u skladu sa tim donošenje Uredbe o zaradama zaposlenih u ZIKS-u.

Radnici ZIKS-a traže zaključivanje kolektivnog ugovora kod poslodavca i usvajanje izmjena i dopuna Zakona o PIO, kako bi zaposleni u policiji, vojsci, ZIKS-u i ostalim službama sa specifičnim opterećenjima na radu mogli da odu u penziju kao i svuda u svijetu.

Oni zahtijevaju i da potpisivanje Sporazuma o rješavanju stambene problematike zaposlenih u ZIKS-u, poboljšanje uslova rada, donošenje realnog Akta o sistematizaciji radnih mjesta u ZIKS-u i donošenje Akta o minimumu procesa rada.

Oni su kazali da im je na prvom mjestu ostavka Rabrenović, jer smatraju da je ona najveći krivac za stanje u ZIKS-u.

“Ona nije sposobna da vodi ovako ozbiljan direktorat i jer je u prošlosti imala mnogo bolje i prisnije kontakte sa robijašima nego sa zaposlenima”, dodaje se u saopštenju radnika ZIKS-a.

Prema njihovim riječima, onaj ko ne cijeni svoje potčinjene, zaposlene, ne može njima da rukovodi.”Zato zaposleni u Zavodu traže njenu bezuslovnu ostavku”.

Oni su poručili da će pravo koje im je zagarantovano Ustavom sprovesti po njihovom Aktu o minimumu procesa rada.

“Neka bude svima jasno da ćemo istrajati u svim zahtjevima i pozivamo sve koji nas podržavaju i koji su nezadovljni radom ministarstva da nam se pridruže u ponedjeljak na desetom protestu ispred Ministarstava pravde”, poručili su zaposleni u ZIKS-u.

2 komentara

  1. I simply had to appreciate you yet again. I am not sure the things that I might have tried in the absence of the entire advice shown by you about such subject matter. It truly was an absolute troublesome issue for me, but looking at your professional form you dealt with that forced me to jump over gladness. Now i am happy for your guidance and as well , pray you comprehend what a great job you happen to be accomplishing educating people today all through your web blog. I am certain you’ve never got to know any of us.

  2. I really want to thank you for yet another great informative post, I’m a loyal visitor to this blog and I can’t say how much valuable tips I’ve learned from reading your content. I really appreciate all the hard work you put into this great blog.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com