ZASIJALE “LUČE”: Uručene nagrade najboljim učenicima - Volim Podgoricu

ZASIJALE “LUČE”: Uručene nagrade najboljim učenicima

Najboljim osnovcima i srednjoškolcima, dobitnicima priznanja Luča, gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović dodijelio je sinoć nagrade gradske uprave.

Kako je saopšteno iz Bogdanovićevog kabineta, na svečanosti ispred Plavog dvora, Prijestonica Cetinje sinoć je nagradila 31 dobitnicu i dobitnika priznanja “Luča”, a Bogdanović im je čestitao na priznanjima koja su zavrijedili svojim odgovornim i posvećenim odnosom tokom pohađanja osnovne, odnosno srednje škole.

On je učenicima poručio da mu njihovi uspjesi i dostignuća, postignuti tokom upravo završenog obrazovnog ciklusa, daju za pravo da da tvrdi kako su upravo oni najsvjetlija budućnost Prijestonice.

“Jer, težnja za uspjehom, oličena u radu, posvećenosti i odgovornosti, najbolja je motivacija na putu ka napretku – kako ličnom, tako i na polju progresa čitave zajednice. Upravo činjenica da svojim djelima i zalaganjem možete služiti kao primjer vršnjacima i generacijama koje stasavaju, obavezuju vas da hrabro i samouvjereno nastavite da koračate u tom pravcu. A na tom putu, baš kako je to bilo i do sada, imaćete nesebičnu podršku Prijestonice Cetinje”, naglasio je Bogdanović.

U ime ovogodišnjih dobitnica i dobitnika “Luče”, prisutnima se obratila maturantkinja Cetinjske Gimnazije i učenica generacije, Milica Knežević, zahvalivši se Prijestonici što je prepoznala rad i zalaganje mladih ljudi.

Potom je uslijedila dodjela nagrada gradske uprave, i to za 14 “lučonoša” iz osnovnih i 17 iz srednjih škola.

Dobitnice i dobitnici priznanja “Luča” iz osnovnih škola su Vulićević Nina, Vujanović Nikša, Vukotić Martina, Milošević Deja, Tomić Maša, Đakonović Marija, Abramović Nikola, Vujović Ilija, Ivanović Ivana, Ivanović Nikoleta, Nikolić Anđela, Novović Balša, Radović Maša i Đukanović Katarina.

Kada je riječ o dobitnicima “Luče” iz cetinjskih srednjih škola, pohvale i nagrade dobili su Vuletić Olivera, Vučinić Zorana, Knežević Milica, Leković Marija, Mićunović Jovan, Jovović Ana, Mlađen Vladislav, Pejović Vanja, Borilović Miljana, Borozan Kristina, Vujović Balša, Martinović Marina, Donski Kristina, Mrvaljević Ana, Stanković Maja, Tomanović Ivona i Pejović Sanja.

Nakon svečanosti, posjetioci su bili u prilici da u Plavom dvoru posjete izložbu “Simboli hiljadugodišnje državnosti Crne Gore 1016 – 2016”, koju je organizovala Uprava za zaštitu kulturnih dobara.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com