ĐUKANOVIĆ O INCIDENTU U SKUPŠTINI: Nervozni su jer su na margini - Volim Podgoricu

ĐUKANOVIĆ O INCIDENTU U SKUPŠTINI: Nervozni su jer su na margini

Premijer i lider DPS-a Milo Đukanović je, komentarišući najnoviji incident u Skupštini Crne Gore, ocijenio da je očigledna nervoza jednog dijela političkih struktura zbog spoznaje da sve više padaju na marginu crnogorske političke scene.

“Oni su pokušali da naprave prevrat, vaninstitucionalni, uzmu vlast bez izbora. Kad je to propalo, vratili su se u parlament sami najavljujući da žele da atmosferu ulice prenesu u parlament. Veliko je pitanje kako se u svemu tome snalazila uprava parlamenta u prethodnom personalnom sastavu, a vidjećemo i u ovom”, kazao je Đukanović u Bijelom Polju odgovarajući na pitanje novinara.

Premijer je poručio kako smatra da uprava parlamenta “treba da vodi računa da zaštiti dignitet jedne važne državne institucije”.

“I u tome treba da joj pomogne i poslovnik parlamenta i kodeks kojim se reguliše moralna i politička odgovornost poslanika koji čine državni parlament. Prema tome, svako ko ugrožava autoritet te državne institucije, treba da bude adekvatno sankcionisan. Ne čini niko uslugu onima koji ugrožavaju dignitet te institucije time što im to toleriše. U konkretnom, mislim da se ovdje radi o nervozi onih koji su shvatili da su margina političke scene jer to što su pokušali bilo je neuspješno, pa sada nastavljaju da se kompromituju vjerujući da vlastitom kompromitacijom kompromituju institucije države. Mislim da ih treba spriječiti“, rekao je Đukanović.

On je, na pitanje novinara, prokomentarisao i krivičnu prijavu protiv poslanika DPS-a Zorana Jelića, koju je podnio aktuelni direktor Zavoda za zapošljavanje Rade Milošević, a koji je na tu funkciju izabran iz redova opozicije.

“Nije ništa neuobičajeno i ne vidim razlog zašto bih sada komentarisao krivičnu prijavu protiv Zorana Jelića. Mogli ste da me pitate zašto ne komentarišem krivične prijave koje se svaki dan podnose protiv mene. To je očigledno dio crnogorskog foklora dijela opozicionih partija i NVO sektora koji se time hrani i podnosi krivične prijave svakog dana protiv nosioca javnih funkcija u Crnoj Gori”, kazao je Đukanović.

On je ubijeđen da će nadležni organi ispitati vjerodostojnost prijave.

“Teško bih mogao povjerovati da je u odnosu na jednog poslanika neka državna institucija propustila priliku da ga za sve ove godine upozori da je u konfliktu interesa i kršenju zakona. Ja u to, dakle, ne vjerujem”, poručio je Đukanović.

(rtcg.me)

4 komentara

  1. There are a few fascinating points over time on this page but I do not know if every one of them center to heart. There exists some validity but Let me take hold opinion until I look into it further. Great write-up , thanks and we want far more! Combined with FeedBurner at the same time

  2. Hello, you used to write fantastic articles, but the last several posts have been kinda lackluster… I miss your great articles. Past several posts are just a little out of track!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com