NEVJEROVATNA CIJENA TAKSIJA: Pogledajte koliko je koštala vožnja od Budve do Kamenova - Volim Podgoricu

NEVJEROVATNA CIJENA TAKSIJA: Pogledajte koliko je koštala vožnja od Budve do Kamenova

Turista iz Njemačke platio je 40 eura taksi vožnju od centra Budve do Kamenova.

Vlasnici apartmana u Kamenovu, u kojem je odsjeo Njemac, prijavili su policiji i Komunalnoj inspekciji  taksistu koji je vožnju dugu 7,8 kilometara naplatio čak 40 eura.

Prema važećem cjenovniku, toliko košta vožnja na relaciji Budva – Podgorica.

1

Taksista je naplatio pet eura po kilometru, a vlasnici apartmana su račun proslijedili “Vijestima”.

Pomenuti slučaj predstavlja nastavak stare prakse od minulih sezona, kada su inostranim gostima pojedini taksisti naplaćivali astronomske cijene usluga.

Prije dvije sedmice, belgijskom paru je prevoz od Budve do Seoca, dug nešto manje od četiri kilometra, naplaćen 22 eura, o čemu su “Vijesti” tada pisale.

Problem taksi prevoza u Budvi već godinama unazad je praktično nerješiv, uprkos tome što nadležni stalno obećavaju da će uvesti red u tu oblast.
Iako Opština izdaje oko 400 izvoda iz licenci, koliko bi trebalo da na ulicama bude i vozila, u špicu ljeta  taksi automobila bude i do 1.000.

Opština do sada nije donijela jedinstvni cjenovnik taksi usluga i propis po kojem bi eventualno kažnjavala taksi vozače.

Formiranje cijena je liberalno, odnosno svaki taksista može sam da utvrditi cijene prevoza, koje moraju biti izložene na vidnom mjestu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com