PODGORIČANKA Radmila ne može da spava od restorana MAŠA - Volim Podgoricu

PODGORIČANKA Radmila ne može da spava od restorana MAŠA

Stanar zgrade na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog broj 35 Radmila Ačković požalila se da joj smeta buka klima uređaja koje je, kako kaže, vlasnik restorana Maša Radenko Radojičić nedavno postavio na samo dva metra od njene spavaće sobe. Pošto nije mogla postići dogovor sa njim zatražila je pomoć Sekretarijata za komunalne poslove ali i tu je prošla bez uspjeha.

I dok Ačkovići negoduju vlasnik restorana Maša Radenko Radojičić tvrdi da je spreman da pomjeri uređaje ukoliko stvarno prave nesnosnu buku komšijama, te da za sve postoji rješenje.

– Preispitaćemo intezitet zvučnosti tih mašina, pa ako to bude nedozvoljeno mi ćemo ih sigurno premjestiti. Ako bude ispod neke granice koja je dozvoljena ne vidim razloga da se stvara bilo kakva panika oko toga. Sigurno da ćemo izaći našim starim komšijama u susret, kao što smo uvijek izlazili, tako da ne želimo nikakve nesporazume. Ukoliko se ispostavi da su postavljeni uređaji stvarno u granicama koje su tolerantne i fleksibilne onda nema razloga da pravimo tenzije – kazao je Radojičić.
Stanarka Radmila Ačković tvrdi da su pored dva stara postavljena još dva uređaja koji proizvode velkiu buku.

– Klima uređaje postavili su mi na dva metra od spavaće sobe bez ikakvog pitanja. Kad su došli radnici molila sam da klime barem postave na neko drugo mjesto, čak pokušala doći direktno do vlasnika, ali uzalud. Jednako su ih tako mogli postaviti i u sred stana. Zašto ih nisu postavili sa druge strane gdje ljudi ne žive. Prosto je neshvatljivo. Makar malo tolerancije da su pokazali –priča Ačković.

Ačković je napomenula da su se pismeno obratili Sekretarijatu za komunalne poslove i saobraćaj, te da su nakon toga na lice mjesta izašli komunalni inspektori koji su rekli da ne mogu ništa da urade.

– Komunalni inspektori su došli da intervenišu, međutim samo su rekli da zakon nije na našoj strani. Uputili su me na sud. Živim od penzije sa kojom se jedva prehranjujem pa otkud mi novac za sud. Druga opcija, kako su mi rekli, je da se žalimo na buku, pa možda uređaje pomjere – kaže Ačković.

Ranislav Ačković kaže da se radi o očiglednom remećenju reda i mira.
– Neko vam ispred glave napravi neku roletnu i vi nemate prava da se bunite zakonski. Prvo tenda koja je postavljena i zbog koje je ovaj stan izgubio na cijeni. Sad i ovo. Jednu vrstu porodične i stambene intime su nam uništili. Ako ne reagujemo najvjerovatnije bi mogli da očekujemo da će nam i u stanu postaviti. Kad neko misli da mu može sve biti on će i to uraditi. Izgleda nemaju taj osjećaj da ikog ugrožavaju– objašnjava Ačković.
Rukovodilac Komunalne inspekcije Željko Milutinović nije odgovarao na pozive “Dana” kako bi prokomentarisao ovaj problem.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com