Raspisan je konkurs za STUDENTSKE KREDITE - Volim Podgoricu

Raspisan je konkurs za STUDENTSKE KREDITE

Ministarstvo prosvjete raspisalo je Konkurs za dodjelu 3.400 studentskih kredita za studijsku 2016/2017. studentima osnovnih i specijalističkih akademskih i primijenjenih studija.

Kako su naglasili iz Ministarstva, 850 kredita biće dodijeljeno studentima prve godine osnovnih studija, od čega 90 onima koji studiraju van Crne Gore, a 2.550 studentima starijih godina, od kojih 250 studentima koji nastavu pohađaju van naše zemlje.

“Pravo na studentski kredit mogu ostvariti studenti osnovnih i specijalističkih akademskih i primijenjenih studija ustanova visokog obrazovanja, koji su prvi put upisali semestar odgovarajuće godine studija i nijesu mijenjali studijski program. Od ove godine prijava za dodjelu studenskih kredita za studente koji studiraju na ustanovama visokog obrazovanja u Crnoj Gori podnosi se isključivo elektronski preko Portala elektronske uprave, na adresu: www.euprava.me“, naglasili su iz Ministarstva.

Studenti koji studiraju na ustanovama visokog obrazovanja van Crne Gore, pored zahtjeva koji se podnosi elektronskim putem, dostavljaju i u papirnoj formi dokumenta.

“Rok za podnošenje zahtjeva elektronski preko Portala eUprave za sve korisnike je od 1. septembra do 21. oktobra 2016.  Tekst Konkursa i Uputstvo za elektronsko podnošenje zahtjeva za dodjelu studentskog kredita možete preuzeti na sajtu Ministarstva prosvjete”, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com