PODGORICA: Lažni advokati PREVAROM htjeli da UZMU 70.000 EURA! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Lažni advokati PREVAROM htjeli da UZMU 70.000 EURA!

Crnogorska policija intenzivno radi na utvrđivanju identiteta dvije muške osobe koji su lažno predstavljajući se kao advokati Milan Međedović i Vladimir Bojanović i koristeći falsifikovanu presudu Višeg suda u Podgorici preko javnog izvršitelja pokušali iz državnog budžeta da ,,izvuku“ oko 70.000 eura.

Prema riječima javne izvršiteljke Tomković, ona nikad nije vidjela osobe koje su joj se lažno predstavile kao advokati jer su joj prijedlog za izvršenje poslali po taksisti, što je kod nje odmah izazvalo sumnju. Naime u prijedlozima za izvršenje lažni advokati su tražili naplatu sudskih troškova za usluge odbrane koju su navodno pružili optuženima u predmetu iz oblasti organizovanog kriminala i korupcije.

Iako je u prilogu dostavljena presuda koja je bila idealno sačinjena, na prijedlozima za izvršenje rješenja po kojima je iz državne kase trebalo biti naplaćeno oko 33 i 36 hiljada eura nije bilo pečata advokata. Ovaj detalj je kod Tomković ,,podgrijao“ sumnje da se radi o mogućoj prevari.  Potom je pozvala broj koji se nalazio u zaglavlju ispod imena advokata ali se niko nije javljao. Pregledom spiska na sajtu advokatske komore nije mogla pronaći imena navodnih advokata nakon čega je kontaktirala predsjednika advokatske komore Zdravka Begovića. Ubrzo su shvatili da je riječ o prevari i da se radi o lažnim advokatima.

Ono što su Begović i Tomković uočili da su se prevaranti prilikom odabira imena trudili im identitet bude sličan osobama koje se duže vrijeme bave advokaturom. Oni su potom uputili mejl Komori javnih izvršitelja sa upozorenjem na moguće zloupotrebe. Slučaj Zloković Begović je upozorio javne izvršitelje na postojanje mogućnosti da se pojavila jedna određena grupa falsifikatora ili prevaranata koji zloupotrebljavaju advokatsku profesiju i na taj način protivpravno dolaze do određenih novčanih sredstava koja nijesu mala.

(Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com