ADVOKAT PIPEROVIĆ: Vujović i Lakić će biti oslobođeni - Volim Podgoricu

ADVOKAT PIPEROVIĆ: Vujović i Lakić će biti oslobođeni

Branilac Vladana Vujovića i Ivana Lakića, advokat Zoran Piperović, kazao je juče da optužnica protiv njegovih klijenata nije mogla da istrpi validni krivično-pravni osvrt na način što će biti potvrđena.

Viši sud potvrdio je optužnicu koju je protiv Vujovića i izvršnog direktora njegovog preduzeća Provladex Lakića, Specijalno tužilaštvo podiglo zbog sumnje da su oštetili tu kompaniju za 140.000 eura.

“U dispozitivu postoje tvrdnje tužilaštva i to njih četiri, koje se isključuju, a postoji i činjenična tvrdnja koja je netačno interpretirana, a odnosi se na član 10 Statuta Provladexa. Prostim uvidom u Statut utvrđuje se da ta norma ne govori o onome što predstavlja tvrdnju tužioca izrčenu u dispozitivu optužnice”, kazao je Piperović.

Dodao je da je nejasno ko je u tom predmetu oštećen. “Kada se pažljivo pročita pomenuti dispozitiv i dovede u konteks sa pominjanjem imena Denisa Mandića, onda se pomisli da on ima tretman oštećenog. Tužilac poentira tako što kaže da je oštećena firma. Zbilja će biti zanimljivo vidjeti na sudu kako će tužilac da dokaže da je okrivljeni Vladan Vujović činjenjem umišljajno podstrekao okrivljenog Lakića da nanese štetu firmi čiji je vlasnik upravo okrivljeni Vujović. Ova optužnica nije zaslužila da se nađe na stolu specijalnog suda i siguran sam da će Vujović i Lakić biti  oslobođeni  krivične odgovornosti”, kazao je advokat Piperović.

Lakića tužilaštvo sumnjiči da je sebi nezakonito pribavio 101.200 eura, a Provladex oštetio za 140.000 eura. Vujovića sumnjiče da je Lakiću stvorio uslove za izvršenje krivičnog djela i umišljajno mu pomogao.

Prema navodima optužnice, Lakić je 31. decembra 2009. bez pisane odluke Vujovića i bez znanja drugog suosnivača i suvlasnika Provladexa Mandića “opteretio i otuđio imovinu tog privrednog društva”.

Terete ga da je za lične potrebe kod Hipotekarne banke podigao kredit od 136.400 eura sa rokom otplate od šest mjeseci i kamatnom stopom od 11 odsto na godišnjem nivou. Za kredit je garantovao akcijama koje je Provladex imao u tivatskom HTP Primorje i HLT Fondu. Vujović i Mandić su bivši poslovni partneri. Jedno vrijeme zajednički su upravljali HLT fondom, ali je nakon toga uslijedio sukob i više sudskih sporova.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com