TEŠKA KRAĐA: Uhapšene dvije osobe - Volim Podgoricu

TEŠKA KRAĐA: Uhapšene dvije osobe

Kotorska policija uhapsila je D.M. (36), državljanina Republike Srbije, zbog sumnje da je u martu ove godine počinio krivično djelo teška krađa na štetu tri osobe u Kotoru.

“Policijski službenici sumnjaju da je D.M. počinio ovo krivično djelo na štetu tri lica, 30. marta 2016. godine u mjestu Lastva Grbaljska – Opština Kotor, na način što je upotrebom podesnog sredstva provalio u unutrašnjost jedne zanatsko limarske radnje i otuđio ključeve od dva vozila i to pmv marke ,,Mitchubishi colt 1.3. invite A/C“ beogradskih registarskih oznaka, i pmv marke ,,VW Polo 1.9 sdi“ bjelopoljskih registarskih oznaka koja su bila na parkingu ispred radionice, dok treće vozilo nije uspio da otuđi. Osumnjičeni je, kako se sumnja, nakon što je otuđio ključeve iz radionice, vozila stavio u pogon a potom ih odvezao u nepoznatom pravcu. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo teška krađa i naložio da se preduzmu sve neophodne mjere i radnje kako bi se počinilac ovog krivičnog djela identifikovao i lišio slobode”, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, policijski službenici su nakon izvršenih potrebnih vještačenja uzoraka sa lica mjesta identifikovali osumnjičenog i raspisali lokalnu potragu nakon čega je D.M. uhapšen.

Službenici OB Kotor su nakon hapšenja D.M. priveli nadležnom tužiocu uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa.

“Policijski službenici su, podsjećamo, pronašli jedno vozilo u havarisanom stanju, dok je drugo vozilo pronađeno na teritoriji Tivta i vraćeno vlasniku. Nadalje, službenici OB Kotor su rasvijetlili još dva krivična djela teška krađa počinjena na štetu ribarnice ,,Cogimar“ i zbog sumnje da je počinio ova dva krivična djela lišili slobode S.V. (53) iz Nikšića. Osumnjičeni je, kako se sumnja, u mjestu Ljuta na teritoriji Kotora u dva navrata u navedenom objektu izvršio provalnu krađu i otuđio alkoholno piće u vrijednosti od oko 3 600 eura. O događaju je upoznat ODT u Kotoru koji se izjasnio o pravnoj kvalifikaciji djela”, navodi se.

Dodaje se da su nakon izvršene kriminalističke obrade, policijski službenici su identifikovali i uhapsili S.V.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com