SDP: Nije pravedno da Radulović i slični porez plaćaju sedam odsto - Volim Podgoricu

SDP: Nije pravedno da Radulović i slični porez plaćaju sedam odsto

Pošto je član Predsjedništva Socijaldemokrata i suvlasnik hotela Splendid Žarko Radulović rekao da je inicijativa Ministarstva finansija kojom se traži ocjena ustavnosti dijela izmjena Zakona o porezu na dodatu vrijednost čisti politički marketing, reagovala je SDP. Oni kažu da amandman koji su podnijeli poslanici DPS-a da samo odabrani ugostiteljski objekti plaćaju PDV po nižoj stopi, uvodi nejednak poreski tretman i omogućava Raduloviću i DPS tajkunima da plaćaju PDV po stopi od sedam odsto, a svi drugi ugostitelji po stopi od 19 odsto, poručuju iz Socijaldemokratske partije SDP.

“Zbog toga je najavljeno podnošenje inicijative Ustavnom sudu da se taj dio Zakona proglasi neustavnim jer uspostavlja diskriminaciju i nejednak poreski tretman na tržistu. Smatramo da nije pravedno da odabrani Radulović i njemu slični zarađuju dodatnih 12 odsto na teret građana Crne Gore. Nije pravedno da ubjedljiva manjina ugostiteljskih objekata u posjedu Radulovića i njemu sličnih plaća porez sedam odsto, a svi drugi 19 odsto”, navode iz SDP-a.

Kako dodaju, čudno je kako Radulović tumači opšti interes – više za njega a manje za ogromnu većinu drugih.

“I za Radulovića je politikanstvo što tražimo da on i ekipa bliska DPS-u ne budu povlašćeni i plaćaju manji porez na štetu drugih ugostitelja i građana Crne Gore. Šta smo trebali, da ćutimo i aplaudiramo neustavnom i nepravednom amandmanu poslanika DPS-a, kako bi Radulović i njemu slični imali više, a građani i drugi ugostitelji bili diskriminisani i plaćali veći porez od Radulovica i povlašćenih, navode iz SDP-a.

Iz te partije poručuju da Radulović u nedostatku argumenata izmišlja da Ministarstvo finansija nije odobrilo sredstva za probleme koji Ministarstvo poljoprivrede ima zbog pojave bolesti koja ugrožava stočni fond.

“Ne samo da je odobrilo novac za vakcinaciju, nego i za nadoknadu štete svim građanima kojima je usljed bolesti uginulo grlo. Ukupna sredstva koja su odobrena iznose 450.000 eura. Naravno, Radulović, izgleda ne samo da se razumije u PDV sistem, ali samo na način da on plaća manji porez, a svi drugi veći porez, nego je počeo da se razumije i u bolesti govedi. Izgleda će veterinari ostati po Crnoj Gori bez posla u naletu znanja g-dina Radulovića. Da Radulović ima problema sa sjećanjem, lako ćemo se podsjetiti kada je na suđenju za ubistvo policajca Šćekića, koji je dao život radeći svoj posao na častan i profesionalan način, naprasno zaboravio šta je ispričao tužiocu u istrazi”, zaključuju iz SDP-a.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com