NOVA PRAVILA: Policajci moraju da paze šta pričaju i na Fejsbuku! - Volim Podgoricu

NOVA PRAVILA: Policajci moraju da paze šta pričaju i na Fejsbuku!

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi izbornog povjerenja Goran Danilović uveo je strožija pravila ponašanja službenika policije u kodeksu policijske etike, javljaju Dnevne novine.

Novinama koje su već stupile na snagu predviđeno je da se policijski službenici i van službene dužnosti, a naročito na društvenim mrežama, moraju ponašati na način koji ne narušava ugled Uprave policije u cjelini.

„Prilikom aktivnosti na društvenim mrežama policijski službenik je dužan da se ponaša na način da štiti svoj ugled i ugled policije u cjelini, u skladu sa zakonom i ovim kodeksom, i ne smije iznositi politička niti druga uvjerenja i stavove kojima može izazvati mržnju ili netrpeljivost po bilo kojem osnovu”, navodi se u jednom od novih članova kodeksa.

Kodeksom je sada precizirano da je, kako se navodi, policijski službenik dužan da se i kada nije na dužnosti ponaša na način da ne narušava svoj i ugled policije u cjelini, a odranije je predviđeno da poslove vrši tako da ne umanji svoj ugled i ugled policije u cjelini, poštuje dobre običaje i slijedi etička načela u dosljednom sprovođenju zakona.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com