TUŽNA SUDBINA: Pronađen mrtav mladić sa asfalta koji je pjevao “Ciganin sam al’ najljepši” - Volim Podgoricu

TUŽNA SUDBINA: Pronađen mrtav mladić sa asfalta koji je pjevao “Ciganin sam al’ najljepši”

Sanel Fehratović (21) pronađen je u četvrtak poslijepodne mrtav u iznajmljenom stanu u tuzlanskom naselju Mosnik.

Sanela su u Tuzli poznavali kao veselog dječaka, koji je na gradskom šetalištu često znao zapjevati “Ciganin sam al’ najljepši” i mnoge druge pjesme.
 Kao dječak prehranjivao se tako što je prosjačio, a nakon što je postao punoljetan, prema riječima njegovog ujaka Mehe, u potpunosti se promijenio.

– Sanel me je slušao dok je stanovao kod mene. Međutim, kako se oženio sa Šemsom, okrenuo se naopako – kaže za avaz.ba Meho Fehratović, koji je brinuo o Sanelu nakon što mu je majka poginula u saobraćajnoj nesreći.

U MUP TK kažu kako su u četvrtak poslijepodne zaprimili prijavu da je u tuzlanskom naselju Mosnik pronađeno beživotno tijelo mlađeg muškarca.

– Službenici MUP TK obavili su uviđaj, a ostale istražne radnje su u nadležnosti Tužilaštva TK – kazao je Izudin Šarić, portparol MUP TK.

Portparol Tužilaštva TK, Admir Arnautović, ističe kako je dežurni tužilac naložio obavljanje obdukcije, kojom će se ustanoviti uzrok i vrijeme smrti.

– Vanjskim pregledom beživotnog tijela utvrđeno je da nema tragova nasilja. Ali,  ipak, naložena je obdukcija i čekamo dostavljanje nalaza – kaže Arnautović. Meho Fehratović kaže kako je Sanel posle svadbe sa Šemsom počeo konzumirati drogu, te da je zajedno sa njima stanovao i izvjesni Mirza.

– Vjerujte da dok je bio kod mene nije koristio drogu. Sve se okrenulo naopako otkako je upoznao Šemsu i oženio se. I mi čekamo nalaz obdukcije, ali opravdano sumnjamo da je naš Sanel ubijen – kaže za „Avaz“ Meho Fehratović.

Nemaju novca za sahranu

Meho Fehratović i njegova višečlana porodica žive na rubu siromaštva. Kažu kako nemaju pfeninga i da ne znaju kako će organizirati Sanelovu sahranu.

– Dok ne bude gotova obdukcija ne mogu ništa raditi na organizaciji sahrane. Razgovarao sam s nekim ljudima, vjerovatno će se prikupiti sredstva, ali će ostati tuga i bol što više nije živ 21-godišnji mladić – kaže Meho.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com