CRNOGORAC UHAPŠEN SA ARSENALOM ORUŽJA: Išao ka Parizu, nađen papirić sa adresom i kontak osobom - Volim Podgoricu

CRNOGORAC UHAPŠEN SA ARSENALOM ORUŽJA: Išao ka Parizu, nađen papirić sa adresom i kontak osobom

Protiv crnogorskog državljanina V.Vučelića u toku je suđenje u Njemačkoj zbog optužbi da je planirao da do Pariza svojim kolima prokrijumčari kalašnjikove i eksploziv, nekoliko dana prije prošlogodišnjih terorističkih napada u francuskoj prijestonici!

 Pedesetjednogodišnji muškarac uhapšen je tokom rutinske policijske kontrole u Bavarskoj 5. novembra, nedjelju dana prije terorističkih napada u Parizu, u kojima je poginulo 130 ljudi, javio je AFP.

Policija je u njegovom “folksvagen golfu” pronašla osam kalašnjikova, pištolje, dvije ručne granate i 200 grama TNT eksploziva.

Kako dodaje Frans pres, optuženi Vučelić V. rekao je na početku suđenja u Minhenu da je znao da u kolima prevozi pomenuto oružje, ali da nije imao pojma o tome da se planiraju bilo kakvi napadi.

CRNOGORAC POVEZAN SA NAPADIMA U PARIZU?!

Odbija da govori: Čovjek porijeklom iz Crne Gore možda povezan sa napadima u Parizu

Prema navodioma optužbe, na navigacionom uređaju u njegovim kolima policija je pronašla predviđenu rutu puta koja je vodila do adrese u Parizu, a ista adresa pronađena je u kolima zapisana na papiru, kao i telefon kontakt osobe u Francuskoj.

Tužioci smatraju da je optuženi bio u potpunosti svjestan planiranih napada, iako nije pronađena nikakva direktna veza između njega i terorista iz Pariza, navodi AFP.

Predviđeno je da suđenje traje nedjelju dana, a ukoliko bude proglašen krivim, minimalna kazna na koju bi optuženi mogao da bude osuđen je tri godine i devet mjeseci, rekao je portparol suda u Minhenu AFP-u.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com