POČINJE ABA LIGA: Podgoričani favoriti za titulu - Volim Podgoricu

POČINJE ABA LIGA: Podgoričani favoriti za titulu

Najkvalitetnije sportsko takmičenje na prostorima bivše Jugoslavije, košarkaška ABA liga počinje sjutra.  Šesnaestu sezonu otvaraju Cedevita i Budućnost od 19 sati utakmicom u „Domu sportova” u Zagrebu.

Podgoričani su uz šampiona Crvenu zvezdu i Cedevitu ponovo u krugu favorita za trofej. Klub iz Njegoševog parka napravio je respektabilan tim, dovođenjem Amerikanaca Markusa Vilijamsa, Džej Ara Rejnoldsa i Šona Džejmsa, a tim su u ljetnjoj pauzi pojačali i Nemanja Gordić, Boris Savović…

Ono što brine „plave” pred početak sezone su povrede. Od starta priprema stručni štab nije imao kompletan tim na raspolaganju, pa su i rezultati bili drugačiji od očekivanog. Ako im je za utjehu, meč protiv Cedevite na pripremnom turniru u Zadru pokazao je da forma polako ide uzlaznom putanjom.

Cedevita ovog ljeta nije štedjela novac. Stigli su: Rašad Džejms, Dejvid Stokton, Skoti Hopson, Duje Dukan, Mirza Begić, a uz starosjedioce Mira Bilana i Luku Babića, i ambicije su porasle. Košarkaška javnost očekuje da tim Veljka Mršiča ide do samog kraja.

Šampion ABA lige Crvena zvezda još nije kompletirala tim, koji bi narednih dana trebalo da bude znatno ojačan dolaskom igrača na poziciji plejmejkera kao i centra.

I pored toga sastav našeg stručnjaka Dejana Radonjića je prvi favorit za odbranu prstena. Na Mali Kalemegdan su stigli: Milko Bjelica, Ognjen Kuzmić i Čarls Dženkins.

Šansu iz drugog plana strpljivo će čekati Partizan i Mega Leks. Trener „crno bijelih” Aleksandar Džikić je stvorio ekipu po svom meraku, bez velikih zvijezda, a timski duh je znatno ojačan ostankom Novice Veličkovića.

Mega je po navici mjenjala dosta. Trener Dejan Milojević je ostao na klupi, a na terenu njegova produžene ruka biće Rade Zagorac, Alfa Kabe i Ognjen Jaramaz. Tu su i crnogorski košarkaši Ognjen Čarapić i Radosav Spasojević.

MZT, Cibona, Olimpija, Krka i Zadar će na svom parketu pokušati da pomrse račune velikima i naprave korak više u odnosu na prethodnu sezonu.

Drugi crnogorski predstavnik Mornar, debituje u ABA ligi, a na startu 1. oktobra u „Topolici” dočekuje Partizan. Tim Đorđija Pavićevića sa velikim ambicijama ulazi u novu sezonu. U ljetnjem prelaznom roku, Mornar se pojačao dovođenjem trojice američkih igrača (Volera, Dikersona i Elisa), u grad pod Rumijom stigao je nekadašnji srpski reprezentativac Nemanja Krstić, zatim Nikola Korać i centar Mladen Pantić.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com