OD POSLJEDICA UDESA PREMINUO SNIMATELJ TVCG: Minja Popović, dobri duh televizije

Od posljedica preksinoćnog udesa na putu Podgorica-Cetinje, kod Barutane, danas je u Kliničkom centru preminuo snimatelj Radio Televizije Crne Gore, Miroslav Popović. Opraštamo se od našeg kolege i prijatelja, Minje, koga ćemo pamtiti kao velikog čovjeka i vrhunskog profesionalca. Od tri decenije, koliko je bio u našoj kući, poseban trag ostavio je u Obrazovnom programu. I gotovo da ne postoji ni jedan planinski vrh Crne Gore gdje on, s kamerom, nije stigao.

Miroslav Minja Popović

O dragim i ljudima koji nam nešto znače, najčešće odbijamo da govorimo iz registra prošlosti. Miroslav Popović jedan je od njih. Izuzetan u poslu, i životu, tiho, nenametljivo, a opet izuzetno upečatljivo, svjedočio je svakim trenom svoga trajanja kako i u smutnim vremenima čovjek može ostati na svojoj, i strani dobrote. Minja Popović bio je u suštinskom smislu pohvala ljudskom znanju, posvećenosti i dobroti. Uprkos svim nedaćama.

Nikada nije bježao od najtežih profesionalnih zadataka i privatnih životnih izazova. Prihvatao ih je, išao im u susret, nije se pravdao hiljadu puta izgovorenim smislenim i besmislenim argumentima. Mogao je, ali jednostavno nije htio. Živio je tiho, dostojanstveno i ponosno. Mudar, odmjeren, blag i dobronamjeran, bio je i ostaće dobri duh televizije. Kolega koji je najteže i najneprijatnije stvari saopštavao na čudesno blag način. Prijatelj u kojem nije postojala ni trunka čemera i gorčine, čovjek iz kojeg je isijavala samo dobrota.

I najteže životne uloge igrao je sa usijanjem i lakoćom, pretpostavljajući valjda da ih igra za cijeli život. I da će po njima biti upamćen. Da će to biti jedno od važnih svjedočanstava koja govore o životu malog običnog čovjeka koji je ostavio dubok trag u prolaznosti. Zahvaljujući, prije svega, svojoj dobroti, daru koji posjeduju samo rijetki.

Ako je tačno da se život ne mjeri brojem udisaja već trenucima koji nam oduzimaju dah, onda je Minja Popović nesumnjivo bio jedan od njih.

(TVCG/RTCG)

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close