PODGORICA: Sjutra info dan o dojenju i pripremama za novog člana porodice - Volim Podgoricu

PODGORICA: Sjutra info dan o dojenju i pripremama za novog člana porodice

Udruženje Roditelji organizovaće sjutra (subota, 01. oktobar), u centru The Capital Plaza treći info dan o trudnoći, dojenju i pripremama za novog člana porodice, pod nazivom Stiže nam beba.

Uz podršku centra The Capital Plaza, agencije Yellow Event i Doma zdravlja Podgorica i ove godine organizacijom ove manifestacije obilježavamo Nacionalnu nedjelju promocije dojenja. Info dan se održava i u sedmici koja kao četvrdeseta u godini simbolizuje puni termin trudnoće.

Učesnici događaja su pripremili brojne poklone i povoljnosti za kupovinu za roditelje koji budu prisustvovali predavanjima i prezentacijama. Neke od nagrada su: besplatan porođaj u bolnici Codra, koju poklanja ova privatna zdravstvena ustanova, kozmetika za bebe i mame, profesionalno fotografisanje, besplatni termini vježbi za trudnice, ručak u Hard Rock Cafe-u i brojne druge.

Učesnici info dana su: Dom zdravlja Podgorica, privatna medicinska ustanova Codra, Kids Land, Sofa bed, Bio Save, Salveo, Toy land, Bar Kod, Glosarij/Tea medica, Netpharm, Addiko banka, Lijek/Farmegra, Aida Dizdarević Photography, Maja M Photography, Revita i agencija za dekoraciju Bel Momento, a organizaciju su podržali i Hard Rock Cafe i Metropolis.

U subotu besplatno video predavanje dr Ranka Rajovića „Rastimo pametno“

U subotu 1. oktobra 2016. od 18 sati, u galerijskom prostoru centra The Capital Plaza, a u okviru info dana Stiže nam beba, koji organizuje udruženje Roditelji, biti organizovano uživo internet predavanje „Rastimo pametno“, dr Ranka Rajovića, autora NTC programa učenja.

Predavanje je besplatno, a namijenjeno je svim roditeljima i onima koji će to uskoro postati. Dr Ranko Rajović, doktor interne medicine, dugogodišnji predsjednik Komiteta svjetske Mense za nadarenu djecu i jedan od autora programa NTC sistema učenja, koji se bazira na primjeni neurofiziologije u pedagogiji, pred zainteresovanim roditeljima, u direktnom prenosu preko Skajpa, govoriće, između ostalog, o važnosti funkcionalnog znanja, ali i o tome koje aktivnosti oštećuju razvoj djeteta, a da toga roditelji nijesu ni svjesni. Biće riječi i o aktivnostima koje stimulišu ukupni dječji razvoj.  

Dr Rajović je jedan od najvećih autoriteta u području vaspitanja i obrazovanja na našim prostorima, a njegov sistem učenja, NTC, primjenjuje se na različite načine u 15 evropskih zemalja. Sistem podrazumijeva učenje utemeljeno na teorijskim osnovama neurologije, neuropsihologije i drugih nauka, posebno pedagoških – porodične pedagogije, didaktike i metodike za predškolski i osnovnoškolski uzrast.

Taj sistem učenja predstavlja operacionalizaciju teorijskih spoznaja navedenih naučnih disciplina, što je dobar pokazatelj kako povezivati teoriju s obrazovnom praksom. Pritom je riječ o novom pristupu učenju u kojem dominira misaona aktivnost djeteta i njegov uspješan razvoj.

Program nudi načine prepoznavanja nadarene djece, njihove karakteristike i puteve ka povećanju IQ-a, razvoja sposobnosti i stvaralačkog mišljenja. Naglašava važnost porodice i šire društvene zajednice (vrtići, škole, centri za nadarene) u razvoju nadarene djece.

Predavanje dr Rajovića organizuje se u okviru info dana o trudnoći, dojenju i pripremama za novog člana porodice, Stiže nam beba, koji udruženje Roditelji organizuje treći put, ovog puta uz podršku centra The Capital Plaza, agencije Yellow Event i Doma zdravlja Podgorica. Organizacijom ove manifestacije Udruženje obilježava Nacionalnu nedjelju promocije dojenja. Info dan se održava i u sedmici koja kao četvrdeseta u godini simbolizuje puni termin trudnoće.

Udruženje Roditelji poziva buduće roditelje, one koji to već jesu, ali i članove njihovih porodica da iskoriste priliku i na jednom mjestu dobiju odgovore na brojna pitanja koja se javljaju tokom priprema za dolazak novog člana porodice.

Detaljan program manifestacije možete pronaći OVDJE

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com